Tedhak jadah pitung warna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tedhak jadah pitung warna utawa tedhak sega pitung warna iku salah sawijining urutan ana ing adicara tedhak sitèn. Acara iki kanggo anak umur pitung lapan (7 x 38 dina). Dijenengi tedhak jadah pitung warna amarga si anak kudu mlangkahi jadah pitung warna, ya iku abang, putih, ireng, kuning, biru, jambon, lan ungu. Acara iki duwé kekarep supaya mbesuk yèm wus diwasa, si anak bakal bisa urip becik lan raharja kanthi mecaki selangkah mbaka selangkah lan tansah éling marang tanah lumahing getih.