Train à Grande Vitesse

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Kaelih saka TGV)
Jump to navigation Jump to search
Sawijining sepur TGV ing stasiun Rennes.

Train à Grande Vitesse (dicekak TGV) iku sepur rikat Prancis (basa Prancis: train à grande vitesse, kang tegesé sepur rikat). Dikembangaké déning Alstom lan SNCF, lan dioperasèkaké déning SNCF, Parusahan rel Nasional Prancis. Sepur iki ngubungaké kutha-kutha ingi Prancis mligi Paris, lan uga nagara-nagara tangga, kaya Bèlgi, Jerman, lan Swiss. TGV utawa sepur kang dhedhasar TGV uga operasi ing Walanda, Koréa Kidul, Spanyol, lan Britania Raya lan Amérika Sarékat. Sepur TGV diprodhuksi déning Alstom.

Gladri piranti TGV[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]