Train à Grande Vitesse

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka TGV)
Sawijining sepur TGV ing stasiun Rennes.

Train à Grande Vitesse (dicekak TGV) iku sepur rikat Prancis (basa Prancis: train à grande vitesse, sing maknané sepur rikat). Dikembangaké déning Alstom lan SNCF, lan dioperasèkaké déning SNCF, Parusahan rel Nasional Prancis. Sepur iki ngubungaké kutha-kutha ingi Prancis mliginé Paris, lan uga nagara-nagara tangga, kaya Bèlgi, Jerman, lan Swiss. TGV utawa sepur sing adhedhasar TGV uga operasi ing Walanda, Koréa Kidul, Spanyol, lan Britania Raya lan Amérika Sarékat. Sepur TGV diprodhuksi déning Alstom.

Gladri piranti TGV[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]