Tèh mlathi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tèh mlathi
Jasmine Tea blossomed.jpg
Teh melati
Cina Padatan 茉莉花茶
Jeneng ind
ind teh melati

Tèh mlathi (Cithakan:Lang-zh) iku ombènan tèh sing diramu nganggo kembang mlathi. Ombènan iki asal saka zaman Dinasti Song (960-1279 Cithakan:Masèhi). Lumrahé tèh mlathi digawé nganggo bahan dhasar tèh ijo utawa tèh putih. Rasa tèh mlathi khas sing diasilaké ramuan iki ya iku rasa legi lembut lan racaké dianggep minangka tèh sing luwih gampang dinikmati. Tèh mlathi ngetokaké ganda wangi kembang mlathi nalika diseduh, godhongé mawa wulu alus tipis lan nalika diseduh ing cangkir krasa legi lembut.

Galeri[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]