Tèh putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Bai Hao Yinzhen saka Fuding ing Fujian, kang dianggep tèh putih kelas paling apik.

Tèh putih () iku godhong tèh kang durung diawètaké lan di oksidasi. Kayadéné tèh ijo, tèh oolong lan tèh ireng, tèh putih asal saka tuwuhan Camellia sinensis.

Tèh putih kadhang ngandhut kembang lan godhong tèh kang isih anom, kang sabanjuré diweruhi ngandhut kafeina luwih sithik dibandhingaké karo godhong kang luwih tuwa.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ PubMed Medline, ""National Taiwan University - PubMed"". , Institute of Biochemistry, College of Medicine, National Taiwan University, Taipei, Taiwan


Cithakan:Ombènan-stub