Tèh koka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rong cangkir teh koka

Teh koka, uga disebut mate de coca, yaiku teh herbal ( infus ) sing digawe nggunakake godhong mentah utawa garing saka tanduran koka, sing asale saka Amerika Selatan. Iki digawe kanthi nyelehake godhong koka utawa nyemplungake kantong teh ing banyu panas. Teh paling umum dikonsumsi ing pagunungan Andes, utamane Argentina, Bolivia, Kolombia, Ekuador lan utamane ing Peru, sing dikonsumsi ing saindenging negara. Werna wernane kuning kehijauan lan nduweni rasa pait sing entheng kaya tèh ijo kanthi rasa manis sing luwih organik. Sanadyan uga dikenal minangka mate, mate de coca ora ana sing padha karo minuman yerba mate ing Amérika Kidul Kidul.

Cangkir sing disuguhake ing Villazón, Bolivia