Szentendre

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Szentendre
Szentendre
Szentendre
Coat of arms of Szentendre
Coat of arms
Country  Hungaria
County Pest
Laladan
 • Gunggung 43,83 km2 (1,692 sq mi)
Cacah warga (2004)
 • Gunggung 23.554
 • Pepadhet 537,39/km2 (139,180/sq mi)
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
Postal code 2000
Kodhe laladan 26
Gambar:Szentendre Fo tér.jpg
Photo of Szentendre's "Fő tér" (Main Square)
Main Square

Szentendre (Basa Latin Tengahan: Sankt Andrae; Basa Serbia: Сентандреја, Sentandreja; Basa Jerman: Sankt Andrä; Basa Slowak: Senondrej; Basa Kroasia: Sentandrija) iku kutha ing pinggir kali ing county Pest, Hongaria, cedhak kutha krajan Budapest. Szentendre misuwur bab musiyum (mligi Museum kabuka Ethnografi), galeri, lan seni. Amarga pemandhangané kang éndah lan anané aksès sepur lan kali, kutha iki dadi tujuan turis kang populèr kang lunga menyang Budapest lan ing Szentendre iki akèh tinemu toko lan restoran kanggo para turis.

Seni[besut | besut sumber]

Szentendre dadi papan padunungané para seniman Hongaria. Ana akèh musiyum lan galeri kontèmporèr kang nuduhaké trdhisi kang sugih seni visual.

Daftar musiyum seni:[besut | besut sumber]

Margit Anna - Imre Ámos Collection
Jenö Barcsay Collection
Béla Czóbel Museum
Károly Ferenczy Museum
János Kmetty Museum
Margit Kovács Ceramic Collection
Lajos Vajda Museum
Galeri Szentendre
Gallery of the Artists' Colony
ArtMill [1]

Daftar galeri kontèmporèr:[besut | besut sumber]

Aktív Art Gallery
Gallery Erdész
Mûhely Gallery
Palmetta Design Gallery
ArtUnio Gallery [2]
Vajda Lajos Studio

Pranala njaba[besut | besut sumber]