Sumur pompa tangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Salib bagean lan rincian pompa kendi
Animasi pompa tangan nyedhot. Ing stroke munggah piston katup sikil mbukak lan nyedhot nggawa banyu menyang endhas pompa. Ing stroke piston ing ngisor iki katup ing piston mbukak lan ngidini banyu mili ing sadhuwure piston. Nalika stroke piston munggah terus-terusan di-push metu saka stopkontak.
A handpump deso ing Bèlgi .

Pumps tangan sing dilakokno manual Pumps ; dheweke nggunakake kekuwatan manungsa lan kauntungan mekanik kanggo mindhah cairan utawa hawa saka sak papan menyang papan liyane. Dheweke digunakake ing kabeh negara ing saindenging jagad kanggo macem-macem kegiatan industri, laut, irigasi lan hiburan. Ana macem-macem jinis pompa tangan sing kasedhiya, utamane ngoperasikake piston, diafragma utawa prinsip baling rotary kanthi katup centhang ing port mlebu lan metu menyang kamar sing beroperasi ing arah sing ngelawan. Umume pompa tangan minangka pompa piston utawa pompa plunger, lan pamindahan positif .[1] Pompa tangan biasane digunakake ing negara berkembang kanggo pasokan komunitas lan banyu mandhiri lan bisa dipasang ing bolongan utawa sumur sing digali tangan.

Irigasi lagi ditindakake kanthi ekstraksi nganggo pompa langsung saka Gumti, sing katon ing mburi, ing Comilla, Bangladesh .
A young woman pumps water from a handpump in her village.
Pompa desa bisa nyedhiyakake banyu ngombe kanthi aman.

Galeri[besut | besut sumber]

  1. "Handpumps". WaterAid. Dibukak ing 2010-11-01.