Strudel krim susu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Milk-cream strudel
LPIC7004.jpg
Millirahmstrudel (milk-cream strudel)
JinisStrudel
Panggonan asalOstenrik
Tlatah utawa prajaVienna
Woworan pokokStrudel dough, cream, egg yolks, almonds, sugar, milk, egg whites, raisins
Buku masakan: Milk-cream strudel  Médhia: Milk-cream strudel

Strudel krim susu (Wina: Millirahmstrudel, Jerman: Milchrahmstrudel ) minangka salah sawijining olahan jinis strudel tradisional Wina. Iki minangka jajanan sing populer ing Ostenrik lan ing pirang-pirang negara ing Eropa sing sadurunge dadi kagungane Kekaisaran Austro-Honggari (1867-1918). Strudel krim susu minangka adonan kue sing dipanggang kanthi oven sing diisi saka roti gandum, susu sing direndhem susu, kuning telur, gula bubuk, mentega, quark, vanilla, lemon zest, kismis lan krim lan disajekake ing wajan kanthi saos vanila panas.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. AEIOU Encyclopedia