Spark (filem 2016)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Spark inggih punika filem animasi komputer saking Amérikah Sarékat-Koréa Kidul-Kanada ingkang kadamel taun 2016. Filem punika dipunsutradarani Aaron Woodley ingkang ngrangkep minangka panganggit skénario. Para juru paraga ingkang dipunpracaya nyulih suwanten filem punika antawisipun Jessica Biel, Hilary Swank, Susan Sarandon, Jace Norman, lan Alan C. Peterson.[2] Filem punika, kaping pisan dipun-giyaraken ing surya 22 April 22 2016, nalika pahrgyan Toronto Animation Arts Festival International.[1] Spark dipunbabar kanggé sagung pamirsa ing Amérikah Sarékat ing surya 14 April 2017 déning Open Road Films.[3][4][4]

Sulih suwanten[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Ing wulan Januari 2015, Deadline.com ngedalaken pawartos bilih Biel, Hilary Swank, lan Susan Sarandon arsa nyawiji wonten salah satunggalipun proyek filem ingkang badhé dipunsutradarani Aaron Woodley. Red Rover International, Gulfstream Pictures lan ToonBox Entertainment minangka juru damel filem. Woodley ingkang nganggit skénario filem punika sesarengan kaliyan Doug Hadders lan Adam Rotstein.[4] Wondéné Red Rover International ugi sumadya badhé ndhèrèk nyengkuyung ngedalaken wragad kabetahan pandamelan filem.[2]

Pambabaran[besut | besut sumber]

Spark kaping pisan dipungiyaraken nalika pahargyan The Toronto Animation Arts Festival International ing surya 22 April 2016,[1] lajeng dipunbabar kanggé sagung pamirsa ing Amérikah Sarékat, surya 14 April 2017 déning Open Road Films.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Milligan, Mercedes (March 1, 2016). "ToonBox’s ‘Spark’ to Open TAAFI". Animation Magazine. Dijupuk September 6, 2016. 
  2. a b Dave McNary (January 29, 2015). "Hilary Swank, Susan Sarandon Join Animated ‘Spark’". Variety. Dijupuk March 26, 2015. 
  3. a b D'Alessandro, Anthony (November 2, 2016). "Open Road Takes To ‘Spark’, Animated Movie With Patrick Stewart, Jessica Biel, Hilary Swank & Susan Sarandon". Deadline. Dijupuk November 2, 2016. 
  4. a b c d e f g h i Mike Fleming Jr (January 29, 2015). "Hilary Swank, Susan Sarandon, Jessica Biel To Voice Ani Pic ‘Spark’". Deadline.com. Dijupuk March 25, 2015. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]