Sosis bandari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sosis port gawean omah (Sosis Bandari) nganggo irisan tomat lan halal

Sosis Bandari (basa Persia : سوسیس بندری, translit. Sosis Harbour) minangka panganan cepat saji utawa panganan jalanan ing Iran, biasane disajikake ing toko sandwich ing Iran kanthi bentuk sub utawa jajanan. Isine sosis, bawang, pasta tomat, lombok lombok lan rempah-rempah liyane. [1] Kamus Dehkhoda saka basa Persia nemtokake sosis pelabuhan minangka sosis sosis sing panas banget lan pedhes sing umum ana ing Provinsi Khuzestan .

Bahan utama kalebu sosis iris, bawang irisan, pasta tomat, lan lombok. Bahan opsional bisa uga kalebu kunyit, mrico ijo sing disigar, kari lan jus jeruk nipis. Sosis biasane digunakake kanggo rasa sajian iki kaya kielbasa Polandia, sosis asap lan hotdog .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2012-11-25. Dibukak ing 2012-08-05.CS1 dandani: archived copy as title (link)