Songpyeon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Songpyeon

Songpyeon (송편) ya iku jinis roti beras saka Korea (tteok) kang digawé saka adonan glepung beras kang bentuke kaya bulan sabit lan dikukus.[1][2] Songpyeon ana kang nganggo isi lan ana kang ora nganggo isi.ref name="songpyon"/> Isi songpyeon arupa saus kacang abang, kacang kedelai, chestnut, jujube, lan wijen.[1] Nalika songpyeon dikukus, ditambahi ri cemara ing dhuwure kang duweni teges roti mau ora kathil, saliyane iku ri cemara bakal gawé rasa roti songpyeon luwih enak.[1] Songpyeon disuguhake nalika dina kusus ya iku ing dina riyaya Chuseok utawa pesta panen saben wulan September.[1] Ing dina mau kulawarga ing Korea menehi sesembahan panganan lan ombenan marang arwah nenek moyang ing altar, lan roti songpyeon ya iku salah siji jinis panganan kang disuguhake.[1] Roti iki digawé kanthi bebarengan déning sawijining kulawarga banjur diwenehake marang kanca raket lan tangga.[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 75–76. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ (id)Songpyeon, kbs. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.

Ģ


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Songpyeon&oldid=990712"