Soklat batang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bar Karamel Susu Susu Cadbury ing bungkus foil

Soklat batang utawa bar permen (sawetara dialek Inggris Amerika ) yaiku kuali sing ngemot coklat, sing uga ngemot lapisan utawa campuran sing kalebu kacang, buah, karamel, nougat, lan wafer . Didol macem-macem merek coklat bar . Conto populer yaiku bar Snickers, sing kalebu nougat dicampur karo karamel lan kacang, ditutupi coklat susu. Pilihan macem-macem cemilan coklat utawa suplemen nutrisi sing padha diproduksi kanthi sumber protein lan vitamin tambahan, kalebu bar energi, bar protein lan bar granola .