Skema anggur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kacamata saka anggur abang lan putih

Ing ngisor iki njelaske nganggo bentuk garis diwenehake minangka ringkesan lan guide topikal kanggo anggur

Definisi[besut | besut sumber]

Anggur minangka salah sawijining jinis minuman beralkohol sing biasane digawe saka jus anggur sing difermentasi. [1] Keseimbangan kimia alami saka anggur iku bisa difermentasi tanpa ditambah gula, asam, enzim utawa nutrisi liyane. [2] Anggur diprodhuksi kanthi nyemprot anggur sing digremuk nggunakake macem-macem jinis ragi . Ragi ngonsumsi gula sing ditemokake ing anggur lan diowahi dadi alkohol . Varietas anggur lan galur ragi sing beda-beda digunakake gumantung karo jinis anggur sing diproduksi. Anggur kalebu bahan-bahan ing ngisor iki:

  • Etanol – jinis alkohol sing ditemokake ing omben-omben alkohol. Iki minangka cairan sing ora stabil, gampang murub, tanpa warna, lan uga obat psikoaktif.
  • Jus anggur sing difermentasi – digawe saka anggur
    • Fermentasi – proses sing nggawe jus anggur dadi minuman beralkohol. Sajrone ragi fermentasi sesambungan karo gula ing jus kanggo nggawe etanol.
    • Anggur – woh sing tuwuh ing wit anggur sing abadi lan deciduous saka genus Vitis. Anggur bisa dipangan mentah utawa digunakake kanggo nggawe senggol, jus, cuka, anggur, kismis, lan minyak wiji anggur.
    • Jus – cairan sing biasane ana ing jaringan woh utawa sayuran.

Jinis anggur[besut | besut sumber]

  • – Anggur sing dikuatake kanthi tambahan rempah-rempah, rempah-rempah, utawa rasa.
  • Anggur panganan cuci mulut – Kategori anggur manis sing disajekake karo panganan cuci mulut.
  • Anggur benteng – Anggur benteng yaiku anggur sing wis ditambahake semangat sulap kanggo mungkasi fermentasi, mbantu ngreksa, utawa pengaruh roso. Kajaba étanol tambahan, mateni ragi, dadi anggur sing isine gula lan alkohol akeh. [3]
  • Anggur Woh – Woh anggur minangka minuman beralkohol sing difermentasi digawe saka macem-macem bahan dhasar lan bisa digawe saka kabeh bahan tanduran sing bisa difermentasi. Woh-wohan sing digunakake kanggo nggawe anggur difermentasi nggunakake ragi lan umure ing tong kayu kanggo nambah rasa lan kualitas rasa. [4]
  • Anggur es – Anggur es minangka jinis panganan cuci mulut anggur sing digawe saka anggur beku. Anggur beku ing anggur udakara 20 taun ° F (-7 ° C), lan pungkasan remuk ing pencet anggur. Gula ing anggur ora beku, mula nggawe anggur kanthi konsentrasi gula luwih dhuwur. Produksi anggur es beboyo amarga akeh anggur sing ora tahan hawa sing adhem - nyebabake anggur anggur umume larang. [5]
  • Anggur jeruk – Anggur Amber diwenehi jeneng saka warna oranye sing jero. Anggur iki digawe kanthi menehi anggur anggur putih kanthi kontak karo kulit, batang, lan wiji sajrone fermentasi. [6]
  • Anggur – Anggur isih kanthi warna abang lan ungu digawe saka pigmen kulit anggur, digawe saka anggur warna peteng
  • Rosé – Rosé minangka gaya anggur sing digawe nganggo jus abang lan bisa macerate sajrone wektu sing cendhak kanggo menehi jus warna jambon. Langkah maceration mung suwene rong nganti telung dina lan sawise iku, kulit dicopot, lan jus diidini. Provence, Prancis minangka wilayah sing paling misuwur amarga kembang ros paling apik ing saindenging jagad. [7]
  • Anggur Sparkling – Anggur Sparkling digawe kanthi fermentasi anggur kaping pindho. Sajrone fermentasi kaping pindho, anggur wis tuwa karo lees ing sisih ngisor tong anggur. Nalika anggur wis tuwa, autolisis ragi bisa dadi anggur lan komponen kasebut. [8]
  • Straw anggur – Straw anggur sing digawe saka cara abad-lawas mbikak grapes metu ing kloso kang dipercoyo kanggo long suwé dadi dehydrated dening srengenge. Dehidrasi ngasilake rasa lan gula sing luwih konsentrasi ing anggur, nyebabake anggur sing luwih legi. Dheweke asring dipasangake karo panganan cuci mulut, woh, lan charcuterie, utawa dadi aperitif. [9]
  • Anggur meja
  • Anggur putih – Anggur sing cetha nganti kuning sing digawe saka anggur putih utawa anggur kanthi warna peteng 

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Mauseth, James D. (2013). Plants & people (1st ed.). Burlington: Jones & Bartlett Learning. p. 366. ISBN 9780763785505. Dibukak ing 3 September 2015.
  2. Johnson, H. (1989). Vintage: The Story of Wine. Simon & Schuster. pp. 11–6. ISBN 0-671-79182-6.
  3. Jackson, Ron (2000). Wine Science (Second ed.). Academic Press. pp. 609–619. ISBN 9780123790620.
  4. Kosseva, Maria; Joshi, V.K.; Panesar, P.S. (2017). Science and Technology of Fruit Wine Production. Elsevier Inc. ISBN 978-0-12-800850-8.
  5. Puckette, Madeline. "Ice Wine, You're So Fine". winefolly.com. Dibukak ing 5 May 2019.
  6. Wakawaka, Hawk. "Understanding orange wines 2: Georgian amber wines; pheasant's tears rkatsiteli, vinoterra kisi". Hawk wakawaka wine reviews. Dibukak ing 2019-02-05.
  7. Staff, Vinepair. "What is Rose Wine?". vinepair.com. Dibukak ing 5 May 2019.
  8. Torresi, Sara; Maria, Frangipane; Gabriele, Anelli (1 December 2011). "Biotechnologies in sparkling wine production. Interesting approaches for quality improvement: A review". Food Chemistry. 129 (3): 1232–1241. doi:10.1016/j.foodchem.2011.05.006. PMID 25212362.
  9. "The Last Straw". turkeyflat.com. Dibukak ing 7 May 2019.