Ciu woh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Anggur delima saka Armenia

Anggur buah minangka omben-omben sing difermentasi digawe saka macem-macem bahan dhasar (kajaba anggur ); bisa uga duwe rasa tambahan sing dijupuk saka woh-wohan, kembang, lan jamu. Definisi iki kadang dikembangake kanggo nyakup minuman beralkohol sing difermentasi kajaba bir. Amarga alasan sejarah, mead, sari, lan perry uga ora dikatutake saka definisi anggur buah. [1] [2]

Anggur woh-wohan biasane wis disenengi karo produsen anggur lan ing wilayah sing iklim apik kayata Amerika Utara lan Skandinavia; ing Afrika Wétan, India, lan Filipina, anggur digawe saka gedhang .

Label[besut | besut sumber]

Anggur woh sing biasane diarani dening bahan utama (contone, Plum anggur utawa elderberry anggur) amarga dhéfinisi biasanipun saka anggur negara iku kang digawe saka fermentasi anggur jus.

Ing Uni Eropa, anggur ditemtokake kanthi sah minangka jus anggur sing difermentasi. [3]

Ing Inggris, anggur buah umume diarani anggur pedesaan ; istilah kasebut ora kena dicampur karo istilah Prancis vin de pay, yaiku anggur anggur. Ing undang-undang Inggris, istilah digawe-anggur digunakake. [4]

Produksi[besut | besut sumber]

Elderberry, bahan anggur buah sing umum.


Anggur buah bisa digawe saka bahan-bahan tanduran sing bisa difermentasi. [3] Umume woh-wohan lan woh wohan beri bisa ngasilake anggur. Ana sawetara cara kanggo ngekstrak rasa lan jus saka woh-wohan utawa tanduran sing digunakake; pencet jus, rebus lan fermentasi pulp woh-wohan umume. [5] Sawetara panganan liyane kajaba anggur duwe jumlah seimbang saka gula, asam, tanin, uyah nutrisi kanggo panganan ragi, lan banyu kanthi alami ngasilake anggur sing bisa diombe kanthi stabil, mula umume anggur negara disesuaikan karo siji utawa luwih babagan fermentasi. Nanging, sawetara produk kasebut mbutuhake tambahan gula utawa madu supaya bisa dirasakake lan kanggo nambah isi alkohol (gula diowahi dadi alkohol nalika fermentasi). Rong jinis sing umume diproduksi yaiku anggur tuwa lan anggur dandelion. Anggur elderberry sing dicemari minangka omben-omben sing digunakake kanggo mateni rajapati ing lakon Joseph Kesselring lan adaptasi film Frank Capra <i id="mwQA">Arsenic lan Old Lace</i> Anggur sing digawe saka kembang elderberry diarani anggur blow blow .

Botol maesil-ju (minuman keras plum)

Referensi[besut | besut sumber]

  1. J. Robinson (ed) "The Oxford Companion to Wine" Third Edition pg 768 Oxford University Press 2006 ISBN 0-19-860990-6
  2. George, Rosemary (1991). The Simon & Schuster Pocket Wine Label Decoder. Fireside. ISBN 978-0-671-72897-7.
  3. a b G. Harding "A Wine Miscellany" pg 5-9, Clarkson Potter Publishing, New York 2005 ISBN 0-307-34635-8
  4. "Alcoholic Liquor Duties Act 1979". Acts of the United Kingdom Parliament. 1979 (4). 1979-02-22. pp. 1(5). Dibukak ing 2008-11-04.
  5. "Home Brew Answers - Country Wine Making".