Es anggur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Anggur anggur ing Luksemburg ditanam kanggo anggur anggur
Anggur es diprodhuksi saka Pabrik Anggur Pengajaran College Niagara

Anggur es (utawa icewine ; Jerman: Eiswein ) yaiku salah sawijining jinis panganan cuci mulut anggur sing diasilake saka anggur sing wis beku nalika isih ana ing anggur . Gula lan padatan sing larut liyane ora beku, nanging banyune ora ana, saengga bisa tuwuh jus anggur sing luwih konsentrasi. Ing grapes ' kudu banjur dipencet saka grapes beku, asil ing jumlah cilik saka liyane klempakan, anggur manis banget. Kanthi anggur es, pembekuan kedadeyan sadurunge fermentasi, ora sawise. Ora kaya anggur sing digawe anggur panganan cuci mulut liyane, kayata Sauternes, Tokaji, utawa Trockenbeerenauslese, anggur anggur es ora kena pengaruh Botrytis cinerea utawa bosok bangsawan, paling ora. Mung anggur sehat sing tetep sehat nganti kasedhiya kanggo panen anggur, sing ing kasus ekstrem bisa kedadeyan sawise Taun Anyar, ing tanggalan belahan langit sisih lor. Iki menehi anggur anggur minangka rasa legi sing nyenengake kanthi seimbang kanthi asam. Nalika anggur ora ana ing Botrytis, mula diarani "resik". Produksi anggur es iku beboyo (frost bisa uga ora ana sadurunge anggur dadi bosok utawa ilang) lan mbutuhake kasedhiyan tenaga kerja sing cukup akeh kanggo njupuk kabeh panen sajrone sawetara jam, nalika wayahe diweruhi, esuk sing wis adhem. Iki nyebabake jumlah anggur sing cukup sithik digawe ing saindenging jagad, saengga nggawe anggur anggur larang.