Situs Purbakala Pugung Raharjo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Situs Purbakala Pugung Raharjo kang kerep sinebut Taman Purbakala Pugung Raharjo minangka situs arkéologi kang mapan ing Désa Pugung Raharjo, Kacamatan Sekampung Udik, Kabupatèn Lampung Timur, Provinsi Lampung, Indonésia.

Ing kompleks situs iki ana paninggalan saka masa kabudayan megalit kaya ta reca, punden berundak, watu mayit (batu kandang), altar batu, menhir, watu bolong, lan dolmen Paninggalan saka periode klasik wujud watu prasasti lan keramik asal dinasti Han, Sung, lan Ming. Papan panggonan taman purbakala iki diubengi tanggul, kang tumemplek karo tilas bètèng, kang uga tinemu ing kompleks iki.

Papan panggonan situs iki saikine dikelola minangka Taman Purbakala Pugung Raharjo, kang ana ing udakara 52 km wiwih wétan Kota Bandar Lampung.

Pranala njaba[besut | besut sumber]