Situs Candhi Batujaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Situs Candhi Batujaya iku situs tilas agama Buda kuna ya iku saking abad awal Masehi ing kacamatan Batujaya lan sapérangan ing kacamatan Pakisjaya, kabupatèn Karawang, provinsi Jawa Kulon. Situs iki tinemu taun 1984 déning tim arkéologi Fakultas Ilmu Budaya UI.

Candhi-candhi ing situs iki nambah temuan candhi sing ditemoaké ing wewengkon Jawa Kulon (sedurungé wis tinemu Candhi Cangkuang ing kacamatan Leles, kabupatèn Garut). Candhi ing Batujaya iki uga dadi candhi watu bata tuwa dhéwé sing ditemoaké.

Peninggalan[besut | besut sumber]

Situs iki ketata saking candhi-candhi, uga ana struktur-struktur liya sing kemungkinan fondasi umah lan liyané sing jembare sakiwa-tengené 5 km2. Wis ana sakiwa-tengené 11 candhi sing tinemu, antarané Candhi Jiwa, Candhi Blandongan lan Candhi Serut. Seliyane candhi iku uga tinemu:

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Bambang Budi Utomo. 2004. Arsitektur Yasan Suci Masa Hindu-Buda di Jawa Barat. Kementrian Kebudayaan dan pariwisata, Jakarta. ISBN 979-8041-35-6