Situs Candhi Batujaya

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Situs Candhi Batujaya iku situs peninggalan agama Buddha kuna ya iku saking abad awal Masehi ing kacamatan Batujaya lan sebageyan ing kacamatan Pakisjaya, kabupatèn Karawang, propinsi Jawa Kulon. Situs iki ditemokaké taun 1984 déning tim arkéologi Fakultas Ilmu Budaya UI.

Candhi-candhi ing situs iki nambah temuan candhi sing ditemoaké ing wewengkon Jawa Kulon (sedurungé wis ditemokaké Candhi Cangkuang ing kacamatan Leles, kabupatèn Garut). Candhi ing Batujaya iki uga dadi candhi watu bata paling tuwa sing ditemoaké.

Peninggalan[besut | besut sumber]

Situs iki ketata saking candhi-candhi, uga ana struktur-struktur liya sing kemungkinan fondasi umah lan liyane sing jembare sekitar 5 km2. Wis ana sekitar 11 candhi sing ditemoake, antara liya Candhi Jiwa, Candhi Blandongan lan Candhi Serut. Seliyane candhi iku uga ditemoake:

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  • Bambang Budi Utomo. 2004. Arsitektur Bangunan Suci Masa Hindu-Budha di Jawa Barat. Kementrian Kebudayaan dan pariwisata, Jakarta. ISBN 979-8041-35-6