Candhi Jiwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Candhi Jiwa iku candhi sing dumunung ing Situs Candhi Batujaya, ya iku situs candhi saka abad wiwitan Masehi, sing tinemu ing kacamatan Batujaya lan sapérangan ing kacamatan Pakisjaya, kabupatèn Karawang, provinsi Jawa Kulon.

Struktur pérangan dhuwur candhi iki nuduhaké wangun kaya kembang padma (teraté). Ing sisih njero ana denah struktur bunder sing kaya-kayané tilas stupa utawa lapik reca Buda. Ing candhi iki oea tinemu trap, saéngga wujudé mper karo stupa utawa reca Buda ing sadhuwuré kembang teraté sing nuju mekar lan ngambang ing banyu. Wangun kaya ngéné iki unik lan durung naté tinemu ing Indonésia. Wangunan candhi Jiwa ora digawé saka watu, nanging saka bata.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Bambang Budi Utomo. 2004. Arsitektur Wangunan Suci Masa Hindu-Buda di Jawa Barat. Kementrian Kebudayaan dan pariwisata, Jakarta. ISBN 979-8041-35-6

Pranala njaba[besut | besut sumber]