Sirup kawis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sirup Kawis Rembang

Sirup Kawis ya iku salah sijining sirup kang khas saking Kabupatèn Rembang.[1] Sirup kawis digawè saking buah Kawis kang wujudè kaya jeruk.[2] Ukuran wohè luwih gedhé saka jeruk umumè.[3] Wujudè berkerut warna kulit wohè coklat rada klawuan lan isinè berbulir warna ireng rada coklat.[3] Buah kawis duwé jeneng latin limonia acidissima synferonie nduwè aroma khas.[2] Sirup kawis khas Kabupatèn Rembang iki wis kawéntar nganti tekan manca.[2]Finlandia lan Amérika, dadi salah saji nagara kang dadi tujuan èkspor sirup iki.[2] Kabupatèn Rembang dadi siji-sijinè laladan sing ngasilakè sirup kawis.[4] Kandungan kang ana saben 100 gr daging buah kang bisa dipangan isinè: 74 gr air, 8 gr protèin, 1,5 gr lemak, 7,5 gr karbohidrat,lan 5 gr abu.[5] Daging buah kang wis garing ana kandunganè 15% asem sitrat lan asem-asem kalium, kalsium, lan wesi.[5] Kayu kawista warnanè putih kekuningan, atos, rada abot, lan seratè kasar, nanging urat kayunè rapet dan bisa dipolès nganti kempling.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Copyright © kawista.com - the java cola (Dipuntingali tanggal 28 Maret 2011)
  2. a b c d Kidnesia.com (Dipuntingali tanggal 28 Maret 2011)
  3. a b Sirup Kawis Rembang Oleh-oleh Favorit Pemudik (Dipuntingali tanggal 2 April 2011)
  4. Kompas.com (Dipuntingali tanggal 28 Maret 2011)
  5. a b c © 2011, PT. Lintas Cipta Media, All rights reserved. (Dipuntingali tanggal 30 Maret 2011)