Sindur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sindur
Sindora sp. (14312461010).jpg
Sindora sp.
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Plantae
Klad: Angiosperms
Klad: Eudicots
Klad: Rosids
Ordho: Fabales
Famili: Fabaceae
Subfamili: Detarioideae
Génus: Sindora
Miq., 1861
Sinonim
  • Echinocalyx Benth.

Sindur duwé jeneng èlmiah Sindora javanica utawa Sindora sumatrana ya iku wit taunan saka kulawarga Leguminosae. Wit iki dhuwuré bisa nganti 35 mèter lan dhiamèter galihé 80 séntimèter. Galihé silindris lan wernané klawu. Godhongé ijo nyirip. Kembangé kasusun ana ing tandhan. Kembang iki wernané putih. Wohé bundher lan ana tlutuhé wit iki pliket.

Biologi lan Ékologi[besut | besut sumber]

Kembang saka wit Sindur diprodhuksi ing sasi Mei-Juni. Déné wohé mateng ing sasi Januari-Februari. Tetuwuhan iki tuwuh mawa wiji. Pasebaran wiji direwangi dening bajing. Wit iki tuwuh 500 méter ing sadhuwuring samodra lan akèh ditemoni ing pesisir segara kang masir. Pasebarané ana ing Jawa Kulon lan Jawa tengah.[1]

Piguna[besut | besut sumber]

Gambaran Sindur

Kayun wit Sindur bisa kanggo piranti wangunan, mèbel, lan kagunan liya.

Referènsi[besut | besut sumber]

  1. Partomihardjo, Tukirin dkk. (2014). Jenis-Jenis Pohon Penting di Hutan Nusakambangan. Jakarta: LIPI Press bersama dengan Yayasan Obor Indonesia. k. 150. ISBN 978-979-799-804-2.