Simon Santoso

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Simon Santoso
Santoso Simon.jpg
Informasi Pribadi
Tanggal lair 29 Juli 1985 (umur 30)
Papan lair Tegal, Jawa Tengah
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Bobot 65 kg
Singel Putra
Negara Flag of Indonésia Indonésia
Tangan sing dipigunaaké Tengen
Ranking paling dhuwur 12 (27 September, 2007 [1])
Ranking saiki 12 (11 Oktober, 2007 [2])
Profil BWF

Simon Santoso (Tegal, Jawa Tengah, 29 Juli 1985) iku pamain badminton Indonésia. Putra saka pasangan Hosea Lim lan Rahel Yanti iki dadi anggota Thomas Cup Indonésia 2008 lan dadi pamain tunggal katelu jroning tim. Sadurungé, Simon uga tau mèlu tim Thomas Cup Indonésia ing taun 2004 lan 2006.

Prestasi[besut | besut sumber]

Tunggal[besut | besut sumber]

  • 2003: Medali Perunggu SEA Games, Finalis Singapore Satellite
  • 2005: Medali Perak SEA Games, Juara Vietnam Satellite
  • 2007: Finalis Swiss Open Super Series (SS), Semifinalis Japan Open SS
  • 2008: Finalis Malaysia Open SS, Finalis Indonésia Open SS, Juara Taiwan Open SS
  • 2009: Medali Emas SEA Games, Juara Denmark Open SS, Semifinalis Korea Open SS, Semifinalis Japan Open SS
  • 2010: Juara Taiwan Open Grand Prix Gold, Semifinalis Macau Open
  • 2011: Semifinalis Malaysia Open SS

Beregu[besut | besut sumber]

  • 2003: Medali emas SEA Games
  • 2004: Semifinalis Piala Thomas
  • 2005: Finalis Piala Sudirman
  • 2006: Semifinalis Piala Thomas, Medali Perunggu Asian Games
  • 2007: Finalis Piala Sudirman, Medali Emas SEA Games
  • 2008: Semifinalis Piala Thomas
  • 2009: Semifinalis Piala Sudirman, Medali Emas SEA Games
  • 2010: Finalis Piala Thomas, Medali Perunggu Asian Games

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Simon_Santoso&oldid=1051161"