Simon Santoso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Simon Santoso
Santoso Simon.jpg
Katerangan pribadi
Nagara  Indonésia
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Bobot 65 kg (143 lb)
Tangan sing dipigunakaké Tengen
Singel Putra
Urut dhuwur dhéwé 12 (27 September, 2007 [1])
Urut saiki 12 (11 Oktober, 2007 [2])
Profil BWF

Simon Santoso (Tegal, Jawa Tengah, 29 Juli 1985) iku juru main badminton Indonésia. Putra saka pasangan Hosea Lim lan Rahel Yanti iki dadi anggota Thomas Cup Indonésia 2008 lan dadi juru main tunggal katelu sajeroning tim. Sadurungé, Simon uga tau mèlu tim Thomas Cup Indonésia ing taun 2004 lan 2006.

Prestasi[besut | besut sumber]

Tunggal[besut | besut sumber]

  • 2003: Medali Perunggu SEA Games, Finalis Singapore Satellite
  • 2005: Medali Perak SEA Games, Juara Vietnam Satellite
  • 2007: Finalis Swiss Open Super Series (SS), Semifinalis Japan Open SS
  • 2008: Finalis Malaysia Open SS, Finalis Indonésia Open SS, Juara Taiwan Open SS
  • 2009: Medali Emas SEA Games, Juara Denmark Open SS, Semifinalis Koréa Open SS, Semifinalis Japan Open SS
  • 2010: Juara Taiwan Open Grand Prix Gold, Semifinalis Macau Open
  • 2011: Semifinalis Malaysia Open SS

Beregu[besut | besut sumber]

  • 2003: Medali emas SEA Games
  • 2004: Semifinalis Piala Thomas
  • 2005: Finalis Piala Sudirman
  • 2006: Semifinalis Piala Thomas, Medali Perunggu Asian Games
  • 2007: Finalis Piala Sudirman, Medali Emas SEA Games
  • 2008: Semifinalis Piala Thomas
  • 2009: Semifinalis Piala Sudirman, Medali Emas SEA Games
  • 2010: Finalis Piala Thomas, Medali Perunggu Asian Games

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Ulah ragawan-stub