Siklon Ita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Siklon Ita
Siklon kategori 5 (Skala Australia)
cyclone Kategori 4  (SSHS)
Siklon Ita nalika diundhut gambaré saka Angkatan Laut Amérikah Sarékat

Siklon Ita nalika diundhut gambaré saka Angkatan Laut Amérikah Sarékat
Kawangun 5 April 2014
Ngilang 11 April 2014
Angin
paling dhuwur
215 km/jam (130 mpj) (10 -menit diterusaké)
250 km/jam (155 mpj) (1 menit diterusaké)
295 km/jam (185 mpj) (gusts)
Tekanan paling asor 922 hPa (mbar)
Tiwas 1 ilang
Karusakan $3.5 billion (2011 Dollar AS)
Wilayah
sing kapengaruh
Kapuloan Solomon, Vanuatu, Papua Nugini, Australia
Bagéyan saka
Pasifik Kidul 2014–04 lan tlatah Australia 2014–04

Siklon Ita iku salah sawijining siklon tropis sing ndharat ing pérangan wétan Queensland, Australia. Siklon iki uga ndharat ing tlatah Australia lan Niu Selan iku ing taun 2014 [1]. Siklon Ita iku sampun nerjang praja Queensland, New South Wales, lan Autralia Lor [2]. Wiwitané siklon iki wujud siklon kategori 3 sing sampun gedhé kahanané, uga ana miwiti mangsa 5 April nganti mangsa 11 April taun 2014 [1].

Arupa siklon Ita

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]