Siklon tropis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jroning meteorologi, siklon tropis (utawa hurikan, angin puyuh, badai tropis, taifun, utawa angin ribut gumantung ing dhaérah lan kekuwatané) yaiku salah siji jenis sistem tekanan udhara asor sing kawangun sacara umum ing dhaérah tropis. Sauntara angin sajenisé bisa asifat dhèstruktif dhuwur, siklon tropis iku bagéyan wigati saka sistem sirkulasi atmosfer, sing mindhahaké panas saka dhaérah khatulistiwa nuju garis lintang sing luwih dhuwur.

Dhaérah tuwuhing siklon tropis paling subur ing donya yaiku Samodra Hindia lan perairan kulon Australia. Kayadéné diwedharaké Biro Meteorologi Australia, tuwuhing siklon ing kawasan mau tekan rerata kaping 10 per taun. Siklon tropis saliyané ngrusak dhaérah sing diliwati, uga nyebabaké banjir. Australia wis ngembangaké pepènget awal kanggo ngurangi tingkat risiko ancaman siklon tropis wiwit éra 1960-an.


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Siklon tropis ing KamusWiki.

Panjlasan[sunting | sunting sumber]

Wacan terusan[sunting | sunting sumber]

Pawarta bencana[sunting | sunting sumber]

Informasi badai tropis lan pèngetan awal[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Siklon_tropis&oldid=829362"