Shinji Kagawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Shinji Kagawa
香川 真司
Shinji Kagawa'14.JPG
Kagawa ing klub Borussia Dortmund taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Shinji Kagawa[1]
Tanggal lair (1989-03-17) 17 Maret 1989 (umur 29)
Papan lair Kobe, Hyōgo, Jepang
Dhuwur 172 cm (5 ft 8 in)[2]
Posisi main Attacking midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 23
Karir nom
1994–1999 Marino FC
1999–2001 Kobe NK Football Club
2001–2005 FC Miyagi Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2010 Cerezo Osaka 125 (55)
2010–2012 Borussia Dortmund 49 (21)
2012–2014 Manchester United 38 (6)
2014– Borussia Dortmund 95 (20)
Tim nasional
2006–2008 Jepang U19 4 (0)
2007 Jepang U20 2 (0)
2008 Jepang U23 3 (0)
2008– Jepang 89 (29)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 2 February 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 17:25, 10 October 2017 (UTC)

Shinji Kagawa (Jepang: 香川 真司 Kagawa Shinji [kaɡaɰa ɕindʑi]; miyos 17 Maret 1989), inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Jepang ingkang samenika main bal kanggé klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Jepang. Piyambakipun dados pemain gelandang serang.[3] Piyambakipun sadèrèngipun ing Dortmund main ing klub Cerezo Osaka. Kagawa gabung kaliyan Dortmund ing taun 2010. Sasampunipun kalih taun ing klub menika, piyambakipun lajeng pindhah dhateng Manchester United kanthi kontrak sekawan taun. Kalih taun salajengipun, piyambakipun wangsul malih ing Dortmund.[4] Piyambakipun misuwur amargi kaprigelanipun ing téknik, penglihatan, gerakan lan kelancaran ingkang saé. Kagawa nyepeng rékor kanggé sapérangan ageng pemain Jepang ing kompétisi klub UEFA.[5]

Wiwit nglampahi debut internasional senior ing wulan Mei 2008, piyambakipun sampun nglampahi langkung saking 80 tetandhingan. Ing tanggal 29 Novèmber 2012, Kagawa pikantuk bebingah minangka pemain paling saé saking Konfederasi Bal-balan Asia.[6]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Premier League Clubs submit Squad Lists" (PDF). Premier League. 4 February 2014. k. 22. Dijupuk 26 March 2014. 
  2. "National Team Squad". jfa.or.jp. Japan Football Association. Dijupuk 15 January 2014. 
  3. Shinji Kagawa(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  4. Shinji Kagawa kehrt zu Borussia Dortmund zurück(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  5. Kagawa Jadi Pemain Jepang Tertajam di Bundesliga Sepanjang Masa(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  6. Shinji Kagawa was named AFC International Player of the Year Award(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)