Sekolah Aténa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Lukisan Sekolah Atena (Akademia Atena) utawi ing basa Inggris dipunwastani School of Athens kaliyan ing basa Italia La scuola di Atene punika satunggiling fresko Raphael Sanzio ingkang nggambaraken para filsuf Renaisans ngadeg celak para ngèlmuwan Romawi kaliyan Yunani kina.


La scuola di Atene

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Karya puniki dipunlukis kinten-kinten taun 1510 déning Raphael Sanzio ing Vatikan ing témbok kulon Stanza Signatura, satunggiling bilik Kapèl Sistina ingkang langkung misuwur. Sanadyan mboten wonten konsensus bab para paraga ingkang kagambar wonten mriki (kajawi Plato ingkang nuding wonten luhur kaliyan Aristoteles ingkang mbekta buku Etika saha nudhing ngandhap).

Figur-figur[sunting | sunting sumber]

Figur-figur ingkang wonten lukisan miturut para pakar.


Tengah[sunting | sunting sumber]

Kiwa[sunting | sunting sumber]

Tengen[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sekolah_Aténa&oldid=816893"