Sekolah Aténa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Lukisan Sekolah Atena (Akademia Atena) utawi ing basa Inggris dipunwastani School of Athens kaliyan ing basa Italia La scuola di Atene punika satunggiling fresko Raphael Sanzio ingkang nggambaraken para filsuf Renaisans ngadeg celak para ngèlmuwan Romawi kaliyan Yunani kina.


La scuola di Atene

Karya punika dipunlukis kinten-kinten taun 1510 déning Raphael Sanzio ing Vatikan ing témbok kulon Stanza Signatura, satunggiling bilik Kapèl Sistina ingkang langkung misuwur. Sanadyan boten wonten konsensus bab para paraga ingkang kagambar wonten mriki (kajawi Plato ingkang nuding wonten luhur kaliyan Aristoteles ingkang mbekta buku Etika saha nudhing ngandhap).

Figur-figur[besut | besut sumber]

Figur-figur ingkang wonten lukisan miturut para pakar.

Tengah[besut | besut sumber]

Kiwa[besut | besut sumber]

Tengen[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sekolah_Aténa&oldid=1044628"