Pythagoras

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Patung jaja Pythagoras

Pythagoras (basa Yunani: Πυθαγόρας) (582 SM496 SM), punika salah satunggiling filsuf Yunani kina. Piyambakipun punika gadhah panggalih menawi dhasar sedaya barang punika "angka". Karepipun matematika punika saged dipunanggé dados pathokan kanggé ngukur sedaya barang.

Pythagoras punika siswanipun Anaximander.

Pythagorean.png

Pythagoras punika langkung misuwur déning rumusipun kanggé ngitung segi tiga. Inggih punika rumusipun: a2 + b2 = c2.

Pythagoras ugi misuwur amargi piyambakipun gadhah ngèlmu mistik prakawis reinkarnasi utawi dipunwastani transmigrasi arwah.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pythagoras&oldid=803889"