Sega rooma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sega rooma Gresik

Sega rooma ya iku sega khas saka Gresik, Jawa Wétan. Anggone nyuguhake yaiku lonthong utawa sega kang disiram bubur werna krem kanthi tambahan krupuk putih lan uga jangan kuncuk, yaiku jangan pucuke godhong pohong kang garing. Bahan gawe bubur yaiku santen lan glepung beras. Dene bumbune bubur yaiku yaiku brambang,bawang, tumbar, jinten, lombok abang, kencur, uyah, lan gula.



Pranala njaba[besut | besut sumber]