Sega kendhil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Claypot chicken rice
Claypot Chicken Rice, Singapore.JPG
Singapore-style claypot chicken rice with sliced chicken, salted fish, Chinese sausage and vegetables.
Panggonan asalSouthern China and Malaysia
Woworan pokokRice, chicken, Chinese sausage
Buku masakan: Claypot chicken rice  Médhia: Claypot chicken rice

Nasi Claypot ( Chinese ), asring diterjemahake minangka "casserole beras", minangka panganan tradisional ing China Selatan lan Asia Tenggara, umume Hong Kong, Malaysia lan Singapura . Sega diresiki, utawa ing sawetara kasus dimasak, lan rampung ing pot lempung nganggo bahan liyane sing banjur dirasakake sega. Beras tuwuh kerak sing padha karo bibimbap dolsot Korea utawa paella Spanyol. [1] Umume disajikake karo pitik, sosis Cina lan sayuran ing sawetara wilayah, nanging umume restoran nawakake sajian sing bisa disesuaikan karo macem-macem pilihan protein. Biasane, masak ditindakake ing kompor areng, lan menehi sajian rasa sing khas. Sawetara panggonan disedhiyakake karo kecap asin sing kenthel, legi lan kadang iwak asin sing dikeringake. [2] [3] Amarga cara nyiyapake wektu lan masak alon ing pot lempung, pelanggan bisa uga kudu ngenteni sawetara wektu (biasane 15-30 menit) sadurunge sajian wis siyap.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Clay Pot Rice, A Traditional Delicacy". cultural-china.com. Diarsip saka sing asli ing 30 December 2013. Dibukak ing 29 December 2013.
  2. Robert Sietsema. "A-Wah Serves Up Pot in Chinatown". The Village Voice.
  3. Susan Jung. "How to cook clay pot rice – a classic Cantonese comfort food and winter warmer". South China Morning Post.