Saos soklat kaldhu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saus coklat ing Masakan Ostenrik

Ing masakan Prancis klasik, saos coklat umume saos kanthi dhasar stok daging, kenthel kanthi nyuda lan kadhang ditambah roux coklat, padha karo sawetara cara nanging luwih akeh tinimbang kuah . Tuladha saus ibu klasik yaiku saus espagnole lan uga demi- turunan turunane, sanajan ana varietas liyane.[1]

Skandinavia[besut | besut sumber]

Ing masakan Dhènemarken saus coklat ( brun sovs ) minangka saos sing umum banget, lan nuduhake saos kanthi basis stok daging (ing jaman saiki, asring diganti duduh kaldu digawe saka kiub bouillon ), dikenthel karo roux, lan kadang-kadang diwarnai wong sugih, coklat tuwa kanthi produk sing kalebu gula karamel ireng, sing diarani brun kulør (secara harfiah, "pewarnaan coklat") utawa madkulør (secara harfiah, "pewarna panganan"). Iki padha karo sing dikenal ing AS minangka kuah coklat. Variasi kalebu saus jamur, saus bawang, lan saos coklat herbed.[2]

Varietas Nurwègen ( brun saus ) digawe kanthi cara sing padha karo saos coklat Dhènemarken, biasane saka tepung gandum. Saos diwarnai kanthi pertama-tama coklat ing wajan, sadurunge ditambahake glepung gandum lan banjur dadi luwih coklat. Pewarna panganan ( sukkerkulør, secara harfiah "pewarna gula"), kecap, lan keju coklat (kanggo warna lan rasa) sok ditambahake. Saos kasebut bisa uga entuk macem-macem rasa gumantung saka daging sing disedhiyakake, amarga umume masak daging sajrone saus sadurunge disajikake.

[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Espagnole (Brown Sauce) & Demi-Glace". The Culinary Cook. Dibukak ing February 1, 2017.
  2. "Brun sovs". Nemlig.com A/S. Dibukak ing February 1, 2017.
  3. "Brun saus". nrk.no. Dibukak ing February 1, 2017.