Saos pedhes legi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sweet chili sauce
Sweet chilli sauce.jpg
Sweet chilli sauce
Jeneng liyanéThai sweet chili sauce
JinisSauce
Panggonan asalThailand
Woworan pokokRed chili peppers
Woworan kang lumrah kaanggoRice wine vinegar, garlic, fish sauce, fruit or refined sugar or honey
  Médhia: Sweet chili sauce

Saus cabai manis (uga dikenal minangka saus cabai manis Thailand ), uga dikenal minangka nam chim kai ing Thailand ( Thai: น้ำจิ้มไก่  ; secara harfiah "saus celup kanggo pitik"), minangka bumbu saus cabai sing populer ing masakan Thailand, Afghanistan, Malaysia, lan Barat. Biasane digawe nganggo mrica cabai abang (asring 'Fresno Chili', jalapenos Thailand utawa abang), cuka anggur beras, kadang papak, kadang-kadang saus iwak, lan bahan manis kaya ta woh utawa gula utawa madu sing wis disaring.[1] Iki misuwur nalika dicelupake ing restoran restoran Cina Eropa kaya ta roti bakar udang, gulung endhog, bungkus salad, swiwi pitik lan gulung musim semi . Uga bisa dituku kanthi bentuk botol. Ing Australia, Selandia Baru, Eropa, Kanada, lan Amerika Serikat, "Saus cabai manis Thailand" kasedhiya minangka bumbu ing pirang-pirang toko lan supermarket.

[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2014)">perlu rujukan</span> ]

Deleng uga[besut | besut sumber]

  • Minyak cabai, bumbu sing digawe saka cabai lan minyak sing nambah panas kanggo masakan Asia
  • Nam chim, macem-macem saus celup Thailand
  • Nước chấm, saos Vietnam sing duwe bahan sing padha karo saus cabai manis nanging luwih pedhes lan anggur, lan teksture kurang manis lan kenthel
  • Nam phrik, macem-macem pasta cabai Thailand
  • Sriracha, saus bumbu Thailand sing digawe saka cabai sing nambah panas ing sajian
  • Dhaptar daptar celup
  • Dhaptar saos
  • Foodlogo2.svg Food portal

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ""What Can I Serve With Sweet Chili Sauce?", www.GlobalPost.com". Dibukak ing May 4, 2014.