Saos marinara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marinara sauce
Ravioli Marinara.jpg
A plate of ravioli alla marinara
AjanganMain course
Panggonan asalItaly
Hawa ajanganHot over pasta or in a pizza
Woworan pokokTomatoes, garlic, onions, basil, oregano
VariasiOlives, capers
Buku masakan: Marinara sauce  Médhia: Marinara sauce

Saus marinara ("mariner") yaiku saos tomat sing biasane digawé saka tomat, bawang putih, bumbu, lan bawang.[1][2] Iki bisa uga kalebu tambahan caper, zaitun, rempah-rempah, lan anggur kanggo bahan-bahan ing macem-macem variasi.[3][4] Saos iki akeh digunakake ing masakan Italia-Amerika, sing wis beda karo asale saka Old World .[5]

Ing Italia, alla marinara nuduhake saos sing digawé tomat, kemangi, lan oregano, nanging uga kala-kala zaitun, caper lan teri asin; digunakake kanggo spaghetti lan bihun, nanging uga kanggo daging utawa iwak.[6] Iki ora bisa dibingungake karo spaghetti marinara, sajian misuwur ing Australia, Selandia Baru, Spanyol lan Afrika Selatan, saus saus tomat dicampur karo panganan laut seger.[7] Ing Italia, saus pasta kalebu panganan laut luwih asring diarani alla pescatora .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Definition of marinara sauce on the Oxford Dictionary website". Retrieved 2013-12-10.
  2. "Definition of marinara sauce on the Your Dictionary website". Yourdictionary.com. 2013-04-17. Retrieved 2013-05-03.
  3. De Laurentiis, Giada. "Marinara Sauce". foodnetwork.com. Archived from the original on 2017-05-31. Retrieved 2013-05-03.
  4. Batali, Mario (2007-10-05). "Mario Unclogged: Marinara Sauce Recipe". Serious Eats. Archived from the original on 2007-10-11. Retrieved 2013-05-03.
  5. "Ten "Italian" Foods You Won't Find in Italy". 4 March 2013. Retrieved 22 May 2018.
  6. Marco Guarnaschelli Gotti (2007) [1990]. Università degli Studi di Scienze Gastronomiche (ed.). Grande enciclopedia illustrata della gastronomia [Great Illustrated Encyclopedia of Gastronomy] (in Italian). Milan: Mondadori. ISBN 978-88-04-56749-3.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  7. "Recipe for Marinara from an Australian website". Retrieved 2017-05-15.