Sahur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sahur (Arab: سحور ‎‎), uga bisa diarani Sehur, Sehri, Sahari lan Suhoor sajeroning basa liyané, ya iku sawijining istilah Islam kang ngarujuk sajeroning kagiyatan mangan déning umat Islam kang duwé niyat kanggo nindakaké Pasa (Islam)/siam ana ing wayah pajar utawa sadurungé wektu subuh.[1]. Sahur minangka mangan kang dilskoni ing wayah pajar bisa uga digolongake minangka Iftar/buka pasa (Islam) ya iku mangan kang dilakoni ing wayah bengi sajeroning wulan Ramelan, kanggo ngantekake mangan sajeroning sadina (kaping telu sadina: (sarapan, mangan awan lan mangan bengi) utawa kanggo mbatalake pasa,[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Deskripsi - Sahur
  2. BBC - Schools - Religion - Islam, dibukak ing 11 April 2010

Pranala njaba[besut | besut sumber]