Sahur

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Sahur (Basa Arab: سحور ‎), uga bisa kasebut Sehur, Sehri, Sahari lan Suhoor jroning basa liyané, ya iku sawijining istilah Islam kang ngarujuk jroning kagiatan mangan déning umat Islam kang nduweni niat kanggo nindakake Pasa (Islam)/siam ana ing wayah pajar utawa sadurungé wektu subuh.[1]. Sahur minangka mangan kang dilskoni ing wayah pajar bisa uga digolongake minangka Iftar/buka pasa (islam) ya iku mangan kang dilakoni ing wayah bengi sajroning wulan Ramadhan, kanggo ngantekake mangan jroning sadina ( kaping telu sadina : (sarapan, mangan awan lan mangan bengi) utawa kanggo mbatalake pasa,[2]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sahur&oldid=983850"