Sahur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sahur (Basa Arab: سحور ‎), uga bisa kasebut Sehur, Sehri, Sahari lan Suhoor sajeroning basa liyané, ya iku sawijining istilah Islam kang ngarujuk sajeroning kagiatan mangan déning umat Islam kang duwé niyat kanggo nindakaké Pasa (Islam)/siam ana ing wayah pajar utawa sadurungé wektu subuh.[1]. Sahur minangka mangan kang dilskoni ing wayah pajar bisa uga digolongake minangka Iftar/buka pasa (Islam) ya iku mangan kang dilakoni ing wayah bengi sajeroning wulan Ramadhan, kanggo ngantekake mangan sajeroning sadina ( kaping telu sadina : (sarapan, mangan awan lan mangan bengi) utawa kanggo mbatalake pasa,[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]