Sahal Mahfudz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mohammad Ahmad Sahal Mahfudz (lair ing Kajèn, Kabupatèn Pathi, Jawa Tengah, 17 Dhésèmber 1937; umur 81 taun) iku Ketua Majelis Ulama Indonesia (MUI) wiwit taun 2000 nganti saiki. Sadurungé sajeroning rong periode mengku kalungguhan minangka Rais Aam Syuriah Pengurus Besar Nahdlatul Ulama wiwit 1999 nganti saiki.

Biografi[besut | besut sumber]

Sahal Mahfudz sadurungé sajeroning 10 taun mimpin Majelis Ulama Indonesia (MUI) Provinsi Jawa Tengah, uga didhaulat dadi Ketua Umum Dewan Pimpinan MUI ing sasi Juni 2000 nganti taun 2005. Saliyané iku, Kiai Sahal uga pemimpin Pesantren Maslakul Huda (PMH) wiwit taun 1963. Pesantren ing Kajèn Margayasa (Pathi, Jawa Tengah), iki diadegaké bapaké, KH Mahfudh Salam, ing taun 1910. Séjéné iku Kyai Sahal uga dadi rektor Insitut Islam Nahdlatul Ulama (INISNU), Jepara, Jawa Tengah wiwit taun 1989 nganti saiki. Kiai Sahal biyasa nulis asmané kanthi resmi minangka HMA. Sahal Mahfudh (migunakaké dh [dudu dz] kanggo asma mburiné). Telung aksara paling ngarep minangka cekakan saka Haji Muhammad Ahmad.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
Ali Yafie
{{{jabatan}}}
2000 – sekarang
Diganti déning:
masih menjabat
Didhisiki déning:
Ilyas Ruchiat
{{{jabatan}}}
1999-sekarang
Diganti déning:
masih menjabat