SM*SH

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Lindungidarianon

SM*SH
Sm*sh crop.jpg
SM*SH ing taun 2013
Pratélan latar wuri
SakaIndonésia Bandung, Indonesia
GénreIndo pop, dance, electronica
Mangsa akarya2010–saiki
LabèlStarSignal, Ancora Music
Sana jaringanwww.smash-blast.com
AnggotaRafael
Rangga
Bisma
Dicky
Reza
Ilham
Tilas anggotaMorgan
Grup boyband SM*SH

SM*SH (dipunwaos smash), kalebet grup musik saking Indonesia ingkang dipundamel tanggal 10 April 2010.[1] Grup musik punika gadhah anggota cacah pitu inggih punika Morgan Oey, Agus Riyono, Sabrang Mowo Damar Panuluh, Dedi Riyono, Muhammad Reza Anugrah, Muhammad Ilham Fauzi, lan Ari Prastowo, ingkang dipunwujudaken déning managemen Starsignal.[1] Genre musik ingkang dipunbekta déning grup punika inggih punika pop-dance.[2] Nami SM*SH punika cekakan saking Seven Men as Seven Heroes.[2] Heroes maksudipun, grup punika kapengin saged damel inspirasi tiyang enem supados damel kreasi ingkang positif.[2] Huruf A-nipun nganggé simbol bintang amargi angsal inspirasi saking nama managemen SM*SH ingkang namanipun Starsignal.[2] Grup punika wiwit misuwur ing masarakat kanthi lagu ingkang irah-irahanipun I Heart You.[2]

Biografi[besut | besut sumber]

SM*SH wiwitanipun gadhah anggota tiyang 3, inggih punika Dicky, Ilham, lan Reza. Salajengipun Morgan lan Bisma mlebet, lajeng mlebet malih Rangga lan Rafael.[2] Kathahipun saking personil grup punika asalipun saking dancer, wonten ugi ingkang asalipun dados penyanyi, lan sawatawis personil sanèsipun naté ndhèrèk main band.[2] Déning Starsignal, pesonil-personil punika dipunlebetaken training camp sadangunipun gansal sasi.[2] Wiwitanipun mlebet jagad hiburan, SM*SH ndhèrèk ajang kompetisi dance ingkang dipunwontenaken aktris Cinta Laura. Salajengipun ing sasi Oktober 2010 singel ingkang nomer satunggal dipunrilis. Singel kasebat gadhah irah-irahan I Heart You.[2][3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Okezone - Sm*sh Bangga Masuk Nominasi DahSyatnya Awards 2011 dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i Kapanlagi: SM*SM dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  3. SM*SH – I Heart You (official video) dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]