Ryan Donk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ryan Donk
Ryan Donk (17 juli 2012).JPG
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ryan Henk Donk
Tanggal lair (1986-03-30) 30 Maret 1986 (umur 33)
Papan lair Amsterdam, Walanda
Dhuwur 1.92 m (6 ft 3 12 in)
Posisi main Defensive midfielder / Centre-back
Katerangan klub
Tim saiki
Galatasaray
Angka 15
Karir nom
1992–1999 Neerlandia
1999–2005 Zeeburgia
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2006 RKC 7 (0)
2006–2009 AZ 52 (1)
2008–2009West Bromwich Albion (dipunampil) 19 (0)
2009–2013 Club Brugge 172 (15)
2013–2016 Kasımpaşa 76 (11)
2016– Galatasaray 22 (1)
2016–2017Betis (dipunampil) 18 (0)
Tim nasional
2006–2008 Netherlands U-21 16 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 1 September 2016.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21:37, 11 October 2012 (UTC)

Ryan Henk Donk (miyos 30 Maret 1986 ing Amsterdam) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional Walanda ingkang main minangka gelandang ing klub Turki Galatasaray. Piyambakipun ugi saged main minangka bék tengah.[1]

Karièr Klub[besut | besut sumber]

Netherlands[besut | besut sumber]

Ryan Donk nggabung ing klub RKC Waalwijk musim 2005-2006, lan kanthi kontrak ingkang badhe telas, piyambakipun gadhah kepenginan pindhah dhateng tingkatan ingkang langkung inggil. AZ ingkang kapisan kepincut kaliyan Ryan, ananging klub sanes kalebet Ajax, PSV, lan Barcelona ugi kepincut kaliyan piyambakipun. Donk milih nggabung ing klub AZ minangka pemain penggantos bék Joris Mathijsen ingkang sampun dipunsadé dhateng klub Jerman Hamburger SV. Ing mangsa kawitan AZ gadhah kepenginan kanggé ngampilaken Donk dhateng klub RKC Waalwijk, ananging Donk mboten kersa pindhah ing klub kasebat.[2]

Dipunampilaken dhateng klub West Bromwich[besut | besut sumber]

Ing tanggal 31 Agustus 2008, Donk napakasmani kontrak kaliyan West Bromwich Albion kanthi status ampilan jangka setunggal taun.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ryan Donk(dipunundhuh tanggal 11 Februari 2018)
  2. Ryan Donk(dipunundhuh tanggal 11 Februari 2018)
  3. "Middlesbrough vs WBA". (dipunundhuh tanggal 11 Februari 2018)