Rusa sambar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Rusa sambar
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Artiodactyla
Famili: Cervidae
Subfamili: Cervinae
Génus: Rusa
Spésies: R. unicolor
Jeneng binomial
Rusa unicolor
Kerr, 1792
Sinonim

Cervus unicolor Kerr, 1792

Rusa sambar (Rusa unicolor) ya iku kidang gedhé asli saka anak bawana India, Cina Kidul lan Asia Kidul-wétan. Penampilan lan ukuran rusa sambar beda-beda ing sawetara, sing nyebabake kebingungan taksonomi sing akeh ing jaman kepungkur; luwih saka 40 sinonim ilmiah sing beda wis digunakake kanggo spesies kasebut. Umumé, dhuwuré 102 nganti 160 cm (40 nganti 63 in) ing pundhak lan boboté bisa nganti 546 kg (1,204 lb), sanajan luwih umumé 100 nganti 350 kg (220 nganti 770 lb). Tanduk sing gedhe lan kasar biasane rusine, alis sing prasaja lan balok dicabang ing pucuk, saengga mung duwe telung tines. Dawane tanduk biasane nganti 110 cm (43 in) ing individu sing wis diwasa.