Rosa Luxemburg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rosa Luxemburg

Rosa Luxemburg (Lublin, Polandhia, Kakaisaran Rusia, 5 Maret 1870 utawi 1871 - Berlin, Jerman, 15 Januari 1919, ing basa Polandhia Róża Luksemburg) punika satunggiling tiyang marxis Jerman-Polandhia ingkang mbrontak mawi Gerakan Spartakus ing taun 1919 ing Berlin. Piyambakipun kalih Karl Liebknecht lajeng dipunpejahi déning Freikorps, utusan pamaréntah Jerman.

Rosa Luxemburg taksih katurunan Yahudi.

Déning kaum komunis piyambakipun kaanggep satunggiling pahlawan. Naminipun déning pamaréntah Jerman Wetan dipundamel nami margi ing Berlin: Rosa Luxemburgstrasse kaliyan Rosa Luxemburgplatz.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rosa_Luxemburg&oldid=1089650"