Karl Liebknecht

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Karl Liebknecht

Karl Liebknecht (Leipzig, 13 Agustus 1871 - 15 Januari 1919) punika satunggiling revolusioner sosialis Jerman kaliyan ugi sami ngadegaken Liga Spartakus kaliyan Parté Komunis Jerman. Piyambakipun ugi mbrontak sami kaliyan Rosa Luxemburg ing Berlin taun 1918 - 1919.

Kakalihipun saged ditangkep déning kaum Freikorps lajeng dipunpejahi.

Balkon Berliner Stadtschloss ingkang taksih sisa sapunika (2005), enggènipun Liebknecht proklamasi freie sozialistische Républik ing 9 November 1918.

Karl Liebknecht ugi misuwur amargi naté proklamasi freie sozialistische Républik "Républik Sosialis [Jerman] Bébas" saking Berliner Stadtschloss in 9 November 1918, pinten jam satelasipun Philipp Scheidemann proklamasi Républik Weimar saking Gedhung Reichstag.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karl_Liebknecht&oldid=1087816"