Menyang kontèn

Rini Wulandari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Rinni Wulandari
Lair (1990-04-28) April 28, 1990 (umur 34)
Medan, Sumatera Utara, Indonesia
BangsaIndonesia
Jeneng liyaRini Idol
PakaryanPenyanyi, Artis
Taun aktif2007 - sapunika
Kutha asalMedan

Rini Wulandari luwih akrab diundang kanthi jeneng Rini utawa Rini Idol (lair ing Medan, Sumatra Lor, 28 April 1990; umur 34 taun).[1] Rinni Wulandari iku pamenang Indonesian Idol 4 nalika taun (2007).[1]

Karir[besut | besut sumber]

Bakat nyanyi Rinni Wulandari wis katon nalika Rinni Wulandari isih cilik.[2] Bakat iku diturunke saka ibuné.[2] Ibuné iku penyanyi jazz lan uga vokalis grup band kang jenengé Quintana.[2] Nalika isih sekolah SMP, Rinni Wulandari nggabung karo Quintana Band lan kerep dadi backing vocal artis-artis kang misuwur, kaya ta Keith Martin.[2] Rinni Wulandari iku anak kang pungkasan saka sadulur kang cacahé papat.[2] Rinni Wulandari uga duwé prestasi dadi juwara kelas. Rinicious uga jeneng kanggo fans Rinni Wulandari. Nalika pungkasan taun 2007, Rini nggawé album kang sepisanan kang judhulé Aku Tetap Milikmu.[2] Album iki isiné lagu kang cacahé sepuluh.[2] Saka album iki kang dadi single kang sepisanan ya iku lagu kang judhulé Aku Tetap Milikmu.[2] Sawisé iku lagu kang nomer loro ya iku, Aku Bukan Boneka.[2] Saiki Rinni Wulandari lagi waé nggawé single kang paling anyar kang judhule Overprotective. Lagu iki digawé karo Ade Domino.[2]

Nalika Rinni Wulandari ketemu Anji kang dadi salah sijiné personil Drive nalika sasi November taun 2007, leloroné banjur cerak.[2] Nalika wiwitan Januari taun 2008, Anji lan Rinni Wulandari resmi pacaran.[2] Nanging Rinni Wulandari lan Anji banjur putus nalika pertengahan taun 2009.[2] Nanging pungkasané sadurungé pasa leloroné banjur pacaran manèh.[2] Kabar kang nerangaké yèn Anji dadi anak saka bayi kang dilairaké artis Sheila Marcia nggawé leloroné putus.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b hot.detik.com[pranala mati permanèn](dipunundhun 30 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 31 Juli 2011)