Rini Wulandari

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Rini Wulandari
Rini Wulandari
Rini Wulandari
Latar wuri
Jeneng lair Rini Wulandari
Jeneng liya Rini Idol
Lair 28 April 1990 (umur 26)
Flag of Indonésia Medan, Indonesia
Kabangsan Indonesia
Jinis Musik Pop, R&B
Pakaryan penyanyi, artis
Instrumen Vokal
Taun aktif 2007–sapunika
Parusahan rekaman Sony Music Entertainment Indonesia
Diprabawani déning Indonesian Idol
Agama Islam

Rini Wulandari luwih akrab diundang kanthi jeneng Rini utawa Rini Idol (dipunlairaken ing Medan, Sumatra Lor, 28 April 1990; umur 26 taun).[1] Rini Wulandari iku pamenang Indonesian Idol 4 nalika taun (2007).[1]

Karir[sunting | besut sumber]

Bakat nyanyi Rini wis katon nalika Rini isih cilik.[2] Bakat iku diturunke saka ibuné.[2] Ibuné iku penyanyi jazz lan uga vokalis grup band kang jenengé Quintana.[2] Nalika isih sekolah SMP, Rini nggabung karo Quintana Band lan kerep dadi backing vocal artis-artis kang misuwur, kayata Keith Martin.[2] Rini iku anak kang pungkasan saka sedulur kang cacahé papat.[2] Rini uga nduweni prestasi dadi juwara kelas. Rinicious uga jeneng kanggo fans Rini. Nalika pungkasan taun 2007, Rini nggawé album kang sepisanan kang judhulé Aku Tetap Milikmu.[2] Album iki isiné lagu kang cacahé sepuluh.[2] Saka album iki kang dadi single kang sepisanan ya iku lagu kang judhulé Aku Tetap Milikmu.[2] Sawisé iku lagu kang nomer loro ya iku, Aku Bukan Boneka.[2] Saiki Rini lagi waé nggawé single kang paling anyar kang judhule Overprotective. Lagu iki digawé karo Ade Domino.[2]

Nalika Rini ketemu Anji kang dadi salah sijiné personil Drive nalika sasi November taun 2007, leloroné banjur cerak.[2] Nalika wiwitan Januari taun 2008, Anji lan Rini resmi pacaran.[2] Ananging Rini lan Anji banjur putus nalika pertengahan taun 2009.[2] Ananging pungkasané sadurungé pasa leloroné banjur pacaran manéh.[2] Kabar kang nerangaké yèn Anji dadi anak saka bayi kang dilairaké artis Sheila Marcia nggawé leloroné putus.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b (id)hot.detik.com(dipunundhun 30 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 31 Juli 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rini_Wulandari&oldid=985415"