Rhone

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Pemandangan sadhuwuring Rhone sing mili saka Valais menyang Tlaga Jenéwa.

Rhone, utawa Rhône[1] ya iku salah siji kali gedhé ing Éropah, membentang ngliwati Swiss lan Perancis.

Navigasi[besut | besut sumber]

Sadurunge ril lan dalan gedhé ditemokake, Rhone ya iku sawijining rute dagang lan transportasi darat penting, kang nyambungke kutha Arles, Avignon, Valence, Vienne lan Lyon menyang pelabuhan Mediterania Fos, Marseille lan Sète. Sadurunge, berlayar sadawane Rhone nganggo kapal barang bisa nganti 3 minggu - saiki mung 3 dina. Rhône diklempokke dadi jalur banyu V[2] saka mulut Kali Saône menyang laut. Saône, kang uga dikanalisasikake, nyambungke pelabuhan Rhône lan kutha Villefranche, Mâcon lan Chalons. Perahu cilik (hingga CEMT kelas I) bisa berlayar menyang baratlaut, lor lan timurlaut ngliwati Centre-Loire-Briare lan Kanal Loing menyang Kali Seine, ngliwati Canal de la Marne à la Saône (sering disebut "Canal entre Champagne et Bourgogne") ke Marne, ngliwati Canal des Vosges (sebelumnya bernama "Canal de l'Est - Branche Sud") menyang Moselle lan ngliwati Canal du Rhône au Rhin menyang Rhine.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Perancis Rhône, Arpitan Rôno, Occitan Ròse, German standar Rhone, Jerman Valais Rotten)
  2. ^ For classification of waterways see http://www.bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=36

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rhone&oldid=1097943"