Rhone

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Pemandangan di atas Rhone yang mengalir dari Valais menuju Danau Jenewa.

Rhone, utawa Rhône[1] yaiku salah siji kali gedhe ning Eropah, membentang ngliwati Swiss lan Perancis.


Navigasi[sunting | sunting sumber]

Sadurunge ril lan dalan gedhe ditemokake, Rhone yaiku sawijining rute dagang lan transportasi darat penting, kang nyambungke kutha Arles, Avignon, Valence, Vienne lan Lyon menyang pelabuhan Mediterania Fos, Marseille lan Sète. Sadurunge, berlayar sadawane Rhone nganggo kapal barang bisa nganti 3 minggu - saiki mung 3 dina. Rhône diklempokke dadi jalur banyu V[2] saka mulut Kali Saône menyang laut. Saône, kang uga dikanalisasikake, nyambungke pelabuhan Rhône lan kutha Villefranche, Mâcon lan Chalons. Perahu cilik (hingga CEMT kelas I) bisa berlayar menyang baratlaut, lor lan timurlaut ngliwati Centre-Loire-Briare lan Kanal Loing menyang Kali Seine, ngliwati Canal de la Marne à la Saône (sering disebut "Canal entre Champagne et Bourgogne") ke Marne, ngliwati Canal des Vosges (sebelumnya bernama "Canal de l'Est - Branche Sud") menyang Moselle lan ngliwati Canal du Rhône au Rhin menyang Rhine.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Perancis Rhône, Arpitan Rôno, Occitan Ròse, German standar Rhone, Jerman Valais Rotten)
  2. ^ For classification of waterways see http://www.bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=36

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rhone&oldid=835529"