Tlaga Jenéwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tlaga Jenéwa
Genfersee satellit.jpg
Gambar saka Satelit
PernahFlag of Switzerland.svg Swiss
 Prancis
Koordhinat46°26′N 6°33′E / 46.433°N 6.550°E / 46.433; 6.550Koordhinat: 46°26′N 6°33′E / 46.433°N 6.550°E / 46.433; 6.550
Arus mlebu kang pokokRhone, Dranse
Arus metu kang pokokRhone
Catchment area7975 km²
Basin countriesSwitzerland, France
Max. length73km
Max. width14km
Surface area580.03 km² (223.95 mi²)
Average depth154.4m
Max. depth310m
Water volume89km³
Residence time11.4 years
Surface elevation372m
IslandsÎle de Peilz, Château de Chillon, Île de Salagnon, Île de la Harpe, Île Rousseau, Île de Choisi
SettlementsGeneva (CH), Lausanne (CH), Evian (F), Montreux (CH), Thonon (F), Vevey (CH) (see list)
Geneve.JPG

Tlaga Jenéwa ya iku tlaga misuwur kang dumunung ing nagara Swiss.Tlaga Jenéwa utawa kang dikenal ing basa Prancis kanthi jeneng Lac Léman ya iku tlaga gedhé kang kadhapur saka cuweran glasier er lan dumunung ing batesan watara Swiss lan Perancis.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Tlaga Jenéwa ing KamusWiki.