Tlaga Jenéwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tlaga Jenéwa
Tlaga Jenéwa - Gambar saka Satelit
Gambar saka Satelit
Lokasi Flag of Switzerland.svg Swiss
 Prancis
Koordinat 46°26′N 6°33′E / 46.433°N 6.550°E / 46.433; 6.550Koordhinat: 46°26′N 6°33′E / 46.433°N 6.550°E / 46.433; 6.550
Ilènan mlebu utama Rhone, Dranse
Ilènan metu utama Rhone
Dhaérah pangumpulan banyu 7975 km²
Ana ing negara Switzerland, France
Dawa maks. 73km
Amba maks. 14km
Wiyar lumahing tlaga 580.03 km² (223.95 mi²)
Jero rata-rata 154.4m
Jero maks. 310m
Volume air 89km³
Wektu dunungé (banyu tlaga) 11.4 years
Kadhuwuran lumahing tlaga 372m
Pulo Île de Peilz, Château de Chillon, Île de Salagnon, Île de la Harpe, Île Rousseau, Île de Choisi
Pamukiman Geneva (CH), Lausanne (CH), Evian (F), Montreux (CH), Thonon (F), Vevey (CH) (see list)
Geneve.JPG

Tlaga Jenéwa ya iku tlaga misuwur kang dumunung ing nagara Swiss.Tlaga Jenéwa utawa kang dikenal ing basa perancis kanthi jeneng Lac Léman ya iku tlaga gedhe kang kabentuk saka cuweran glasier er lan dumunung ing batesan watara Swiss lan Perancis.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Tlaga Jenéwa ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tlaga_Jenéwa&oldid=1037574"