Tlaga Jenéwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Tlaga Jenéwa
Genfersee satellit.jpg
Gambar saka Satelit
Pernah Flag of Switzerland.svg Swiss
 Prancis
Koordhinat 46°26′N 6°33′E / 46.433°N 6.550°E / 46.433; 6.550Koordhinat: 46°26′N 6°33′E / 46.433°N 6.550°E / 46.433; 6.550
Arus mlebu kang pokok Rhone, Dranse
Arus metu kang pokok Rhone
Catchment area 7975 km²
Basin countries Switzerland, France
Max. length 73km
Max. width 14km
Surface area 580.03 km² (223.95 mi²)
Average depth 154.4m
Max. depth 310m
Water volume 89km³
Residence time 11.4 years
Surface elevation 372m
Islands Île de Peilz, Château de Chillon, Île de Salagnon, Île de la Harpe, Île Rousseau, Île de Choisi
Settlements Geneva (CH), Lausanne (CH), Evian (F), Montreux (CH), Thonon (F), Vevey (CH) (see list)
Geneve.JPG

Tlaga Jenéwa ya iku tlaga misuwur kang dumunung ing nagara Swiss.Tlaga Jenéwa utawa kang dikenal ing basa Prancis kanthi jeneng Lac Léman ya iku tlaga gedhé kang kadhapur saka cuweran glasier er lan dumunung ing batesan watara Swiss lan Perancis.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Tlaga Jenéwa ing KamusWiki.