Rewulu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rewulu
Abelmoschus moschatus Blanco2.245.png
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Eudikotil
Unranked: Rosidae
Ordho: Malvales
Famili: Malvaceae
Génus: Abelmoschus
Spésies: A. moschatus
Jeneng binomial
Abelmoschus moschatus
Medik., 1787

Rewulu (Abelmoschus moschatus)[1] ya iku tuwuhan alas saka familia malvaceae kang dikenal ngasilaké lenga kasturi.

Jeneng-jeneng lokal[besut | besut sumber]

Tuwuhan iki ing tanah Jawa uga diarani kapasan, kakapasan, kaworo, regula, waron, kastore, utawa bukal, déné ing Sumatra, diarani gandapura.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Imam Budhi (2017). Suta Naya Dhadhap Waru, Manusia Jawa dan Tumbuhan. 2017: interlude. k. 143. ISBN 9786026250421.