Red Velvet (group)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Red Velvet
Red Velvet at Dream Concert on May 12, 2018.png
Red Velvet at the 2018 Dream Concert
From left to right: Joy, Yeri, Irene, Seulgi, and Wendy
Pratélan latar wuri
SakaSeoul, South Korea
Génre
Mangsa akarya2014 (2014)–present
Labèl
Sing magepokan
Sana jaringanredvelvet.smtown.com
redvelvet-jp.net
Anggota

Velvet Red ( Hangul : 레드 벨벳) yaiku grup nyanyi saka Korea Selatan kang kawangun déning SM Entertainment . Grup iki debut tanggal 1 Agustus 2014, kanthi single "Happiness" lan 4 anggota grup: Irene, Seulgi, Wendy lan Joy . Ing Maret 2015, Yeri ditambahaké ing grup kasebut.

Wiwit debuté, Red Velvet ngluncuraké loro album studio, album ingkang sepisanan, lan pitung lagu diputer ing Korea, kanthi wolung album top saka Korea Gaon Album Chart . Sing duwé " Ice Cream Cake ", " Dumb Dumb ", " Rusian Roulette ", " Rookie ", " Peek-a-Boo ", " Bad Boy " kabeh padha ing peringkat lima ing Gaon Digital Chart, " Red Flavor " lan " Power Up " paling dhuwur ing dhaptar kasebut. Kajaba iku, dhèwèké nggawé debut Jepang ing Juli 2018 kanthi lagu #Cookie Jar . Red Velvet dianggep minangka salah sawijining grup K-pop paling populer ing donya kanthi Time lan Billboard lan wis nampa pirang-pirang penghargaan kanggo musik, koreografi, lan popularitas, kalebu Golden Disc New Artist Award ing 2015 lan Mnet Asian Music Award kanggo Best Female Grup ing 2017. Direktur Yayasan Korea kanggo International Cultural Exchange ngutip Red Velvet minangka penyumbang utama lan salah sawijining grup idola sing paling bakat ing negara sing wis "dipromosekake paling gedhe K-pop " nalika ngrembug Wave Korea ing 2018.

Velvet Red dikenal kanthi jeneng 'dual concept' sing diarani minangka "abang" lan "beludru" sing nyebabake gaya lan musik sing diluncuraké. Saben kelompok "abang" iki ngasilaké single sing paling akèhé saka genre pop amarga sipaté cerah lan luwih enom. Lagu-lagu kayata "Ice Cream Cake", "Dumb Dumb" lan "Red Flavor" kuwi conto. Konsep sing "diwasa" sing luwih diwasa wis diwiwiti lagu-lagu utamané ing genre R & B. Lagu-lagu kayata " Automatic " lan "Bad Boy" dianggep minangka bagian saka konsèp "beludru". Padha asring nggabungaké genre liyané kanggo loro-loroné, nyampur karo genre kayata pop elektronik, hip-hop lan disko . Konsep ganda iki wis entuk pujian internasional grup musik sing versatil lan musik sing beda-beda.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Red Velvet(レッド・ベルベット)オフィシャルサイト". Red Velvet official website (ing basa Jepang). avex Inc.