Rau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Rau
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Plantae
Klad: Angiosperms
Klad: Eudicots
Klad: Rosids
Ordho: Sapindales
Famili: Anacardiaceae
Subfamili: Spondiadoideae
Génus: Dracontomelon
Spésies: D. dao
Jeneng binomial
Dracontomelon dao
(Blanco) Merr. & Rolfe
Eckert4.jpg
Range: see GBIF
Sinonim

Rau (Dracontomelon dao),[1] ya iku tuwuhan saka kulawarga Anacardiaceae. Tuwuhan iki uga karan rao, dahu utawa dau.  Wit rau dhuwure bisa nganti 30 meter lan kang tanpa pang bisa nganti 20 meter. Klikane werna klawu-soklat utawa soklat semu abang lan nglocop sethithik. Kayune payu didol. Wohe sapadha klengkeng, legi lan bisa dipangan.Cithakan:Lang-tl

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Merrill ED, Rolfe RA (1908) Philipp.

Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "COL" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.