Randhu alas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Randu alas
Cotton tree at Tsing Yi Island.jpg
Randhu alas ngembang ing usum semi
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Malvales
Famili: Malvaceae
(uga Bombacaceae)
Génus: Bombax
Spésies: B. ceiba
Jeneng binomial
Bombax ceiba
L.
Sinonim

Bombax malabaricum DC.
Salmalia malabarica

Randhu alas (Bombax ceiba L.) iku wit-witan sing dianggep suci déning umat Hindhu. Tanduran iki duwé ukuran gedhé banget lan kerep ditandur ing cedhak yasan suci.

Nalika panemuan Candhi Pawon, wit iki diweruhi thukul ing reruntuhan yasan.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]