Randhu alas

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Randu alas
Randhu alas ngembang ing usum semi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Malvales
Kulawarga: Malvaceae
(uga Bombacaceae)
Marga: Bombax
Jinis: B. ceiba
Jeneng binomial
Bombax ceiba
L.
Sinonim

Bombax malabaricum DC.
Salmalia malabarica

Randhu alas (Bombax ceiba L.) iku wit-witan sing dianggep suci déning umat Hindhu. Tanduran iki nduwèni ukuran gedhé banget lan kerep ditandur ing cedhak bangunan suci.

Nalika panemuan Candhi Pawon, wit iki diweruhi thukul ing reruntuhan bangunan.[1]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Randhu_alas&oldid=961638"