Randeep Hooda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Randeep Hooda
Lair Randeep Singh Hooda
(1976-08-20) Agustus 20, 1976 (umur 42)
Daseya, Rohtak District, Haryana, India
Alma mater Rai School in Sonepat, Delhi Public School, Delhi University
Pakaryan Actor

Randeep Singh Hooda (Hindi: रणदीप सिंह हुड्डा, lair ning tanggal (1976-08-20) Agustus 20, 1976 (umur 42)) dhèwèké iku aktor saka India.[1] Asma ibuné Asha Hooda iku pekerja sosial lan bapaké Dr. Ranbir Hooda kang dadi ahli bedhah.[1] Nalika iku dhèwèké nembé ning umur 8 taun, dhèwèké sekolah ning sekolah asrama MNSS ning Rai, Sonepat, Haryana.[1] Dhèwèké iku sekolah ning Delhi Public School, R K Puram, New Delhi.[1] Dhèwèké iku anak kang bisa diomong nakal nalika esih sinau ning sekolah.[1]

Dhèwèké pindah maring Melbourne, Australia nalika taun 1995 kanggo ngeraih jenjang pendidikané kang luwih dhuwur.[1] Dhèwèké ngeraih gelar sarjanané ning babagan marketing (peluang usaha) lan ollih gelar Masteré ning babagan menejemen bisnis.[1] Sasuwené ning Australia, dhèwèké kerja cilik-cilikan ning restoran China, nyambut gawé ngumbah mobil, lan dadi pelayan sarta tau uga dadi sopir taksi nganti rong taun suwené.[1] Ning taun 2000, dhèwèké bali manèh maring India lan olih bebungah lan olih pagawéan ning babagan marketing ning perusahaan penerbangan lan akting ning teater.[1]

Dhèwèké miwiti debuté ning filem MONSOON WEDDING (2001), ning filem mau, dhèwèké mainaké peran dadi wong asing, gudu saka India.[1] Taun 2008, dhèwèké olih peran utama ning filem kang romantis, judhulé RU-BA-RU.[1] Taun 2010, dhèwèké mainaké peran ning filem kang judhulé ONCE UPON A TIME IN MUMBAAI.[1]

Tuan 2011, Randeep Hooda mlebu nominasi peran pulisi paling apik ning ApunKaChoice amarga Perané ning filem kang judhulé ONCE UPON A TIME IN MUMBAAI.[2] Nominasi liyané ya iku, Ajay Devgan ning filem SINGHAM, Abhishek Bachchan ning filem DUM MAARO DUM, Salman Khan ning filem DABANGG, Vikram ning filem RAAVAN lan Rajeev Khandelwal ning filem SHAITAN.[2] Nanging, polling kang ngelibataké 2003 wong iku netapaké Salman Khan dadi pulisi paling apik ning filemé kang judhulé DABANGG.[2]

Film[besut | besut sumber]

Film -filem kang dibintangi Randeep Hooda[1]:

  • 2001 MONSOON WEDDING
  • 2005 D
  • 2006 DARNA ZAROORI HAI
  • 2007 RISK
  • 2008RU BA RU
  • 2008 RANG RASIYA
  • 2009 MERE KHWABON MEIN JO AAYE
  • 2009 LOVE KHICHDI
  • 2010 ONCE UPON A TIME IN MUMBAAI

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m biografi Randeep Hooda dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. a b c berita Randeep Hooda dipununduh tanggal 25 Agustus 2011