Raden Kian Santang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Raden Kian Santang
Gambar:Raden Kian Santang.jpg
Digawé déningMD Entertainment
DiparagakakéAnanda George
Ine Azri
Ahmad Ridho
Alwi Assegaf
Dwi Putrantiwi
Musik déningMD Music
Lagu pambukaMahir's - Sang Prabu
Lagu panutupMahir's - Sang Prabu
KomposerNikanor Ranggesajuli Hariprawiro
Negara asal[[Image:{{{4}}}|25px]]
Basa asliIndonésia
Gunggung episode800 episode (dhaptar episode)
Prodhuksi
ProdhuserDhamoo Punjabi
Manoj Punjabi
KapernahJakarta
Suwéné acara60 menit (21.00 - 22.00 WIB)
Pambabaran
Saluran tiviMNCTV
Format swaraStereo
Dolby Digital 5.1
Dibabar kapisan ingSenin, 28 Mèi 2012
Lakuné acaraSenin, 28 Mèi 2012 – sekarang

Raden Kian Santang ya iku sinétron produksi MD Entertainment kang digiyaraké MNCTV. Sinetron kolosal iki nyritakake kisah Raden Kian Santang, putra Prabu Siliwangi ing Karajan Pajajaran.

Pemain[besut | besut sumber]

Jeneng Ingkang maragani Peranan Deskripsi
Alwi Assegaf dan Edwin Soekmono Raden Kian Santang Putra kaping telu Prabu Siliwangi kang sekti mandraguna. Adike Walangsungsang lan Rara Santang
Inne Azri Nyi Subang Larang /Melati Bodas Permaisuri Pajajaran, bojo sepisanan Prabu Siliwangi, ibu Walang Sungsang, Rara Santang, lan Kian Santang.
Carissa Elfarizi Nyai Kentring Manik /Mayang Sunda Permaisuri Pajajaran, bojo kapindhone Prabu Siliwangi, ibu Raden Surawisesa.
Ryan Deye Prabu Amuk Marugul Raja Japura, uwak Raden Surawisesa, Rekan Prabu Siliwangi. Raja kang duwé watak ala
David Chalik Sri Baduga Maharaja Prabu Siliwangi Raja Karajan Pajajaran
Rientammy Nyimas Rara Santang Putri Prabu Siliwangi, adike Walangsungsang lan simbake Kian Santang
Ahmad Ridho Raden Walangsungsang Putra sepisanane Prabu Siliwangi kang duwé gaman tombak lulur putih kang minangka murid saking Syeh Mursam
Zacky Zimah Arga Dana Mantan Senopati Pajajaran. Dhèwèké kondhang kanthi kelicikane lan ngupaya ngambrukake kerajan saka pulitik adu domba.
Gentar Vyandra Agasta Raden Surawisesa Putrane Prabu Siliwangi Nyai Kentring Manik. Minangka pewaris takhta Pajajaran.
Dwi Putrantiwi Nyi Burak Siluman alias Durga Musuh besar Pajajaran. Dhèwèké dendam marang Siliwangi amarga bojone diukum mati.
Ade Fitrie Dewi Kembang Kanca seperguruan Burak Siluman. Dhèwèké licik. Kalebu golongan ireng musuhe Pajajaran.
Alex Sukamto Ki Selut Musuhe Siliwangi. Dhèwèké sempet dikalahake Siliwangi kanthi ajian Halimun Geni. Dhèwèké saikine dadi Pengabdi Pajajaran.
Louise Anastasya Nyai Genit Mantan bojone Jurik Ciwis lan ibu Adi Sijunjung. Dhèwèké biyene seneng Siliwangi, nanging saikine gabung ing golongan ireng musuhe Pajajaran.
Jedi Saputra Jurik Ciwis Bapake Adi Sijunjung. Saikine dhèwèké gabung karo Pajajaran.
Vicky Adi Sijunjung Anak Jurik Ciwis. Dhèwèké tau mati ing tangane Siliwangi kanthi ajian Tapak Geni nanging saikine dhèwèké gabung karo Pajajaran bareng Jurik Ciwis.
Rita Hasan Sekar Wangi Bibi Mahesa. Tokoh kang sempet dendam marang Siliwangi, nanging pungkasane owah total.
Marcello Mahesa Raja Burangrang sombong kang éntuk kekuasaan sawisé bapake tilar donya. Dhèwèké demdam marang Kian Santang.
Arry Febriansyah Resi Batara Kuncung Putih Guru spiritual Prabu Siliwangi. Dhèwèké dikenal bisa ngilangake Karajan Pajajaran kanthi ajian Halimun Ageng.
Chairil J.M. Syeh Nurjati Guru spiritual Raden Kian Santang.
H.Sutrisna Syeh Hasanudin Guru spiritual Subang Larang saking Pesantren Quro.
Zainal Chainago Syeh Mursyam Guru spiritual Raden Walangsungsang.
Alex Jouhanny Ki Awing Musuhe Prabu Siliwangi. Dhèwèké tau nyolong Keris Ciung Wanara lan warangkane. Saikine dheweme mati ing tangane Siliwangi kanthi ajian Halimun Geni.
Age Al Ghofar Ki Astagina Adi seperguruan Resi Batara Kuncung Putih. Guru spiritual Sekar Wangi.
Nurjen Kang Lengser Pramu karajan.
Emmie Lemu Nyi Ipah Prami karajan.
Teuku Wisnu Senopati Wisnuaji Suami Rengganis, Senopati Pajajaran kang duwé watak apik. Dhèwèké diangkat ing mangsa pamaréntahan Surawisesa.
Arifin Gunawan Maung Bodas Pembantu raja, lan simbol Pajajaran amarga cedhak karo Siliwangi.
Buche R Noor Munding Bodas Kanca seperguruan Maung Bodas, pengabdi marang Pajajaran.
Nella Anne Nyi Ajar Saketi Guru spiritual Nyimas Rarasantang.
Baby Gracia Rengganis Istri Senopati Wisnu Aji, Mantan Pacar Tapak Wulung
Vista Putri Rangga Sari Guru spiritual Tapak Wulung.
Rizal Fadly Tabib Liem Suami Anjani, Tabib Karajan Pajajaran
Ricky Djauhari Raden Surakerta Adine Prabu Amuk Marugul, dhèwèké ora seneng marang pamaréntahan Amuk Marugul kang ala
Bentar Lodaya Guru spiritual Maung Bodas.
Biksu Chang Guru spiritual Tabib Liem.
Donny Michael Tapak Wulung /Suryajaya Mantan Pacar Rengganis, dhèwèké dendam marang Wisnu Aji. Jeneng asline ya iku Surya Jaya adhi kandhunge Wisnu Aji kang wis suwé ilang.
Saphira Indah Ratu Laut /Diah Kencana Wangi Ratu kang kepéngin ngawini Prabu Siliwangi nanging wurung. Kang uga musuhe Pajajaran saka golongan aliran ireng. Jeneng asline ya iku Diah Kencana Wangi.
Lia Ladysta Ratu Serigala Teman Burak Siluman lan Dewi Kembang kang minangka musuhe Pajajaran.
Syech Sofyan Shaolin Guru spiritual Wisnu Aji.
Ki Banyu Wening Guru spiritual Ajar Saketi.
Cole Gribble dan Menco Hidayat Raden Arya Kemuning Anak Syech Nurjati, kanca Kian Santang

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Indo-filem-stub