Race (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Race
Race 2016 film poster.jpg
Theatrical release poster
DisutradaraniStephen Hopkins
Diprodhuseri
  • Karsten Brünig
  • Luc Dayan
  • Kate Garwood
  • Stephen Hopkins
  • Jean-Charles Levy
  • Nicolas Manuel
  • Louis-Philippe Rochon
  • Dominique Séguin
Ditulis déning
  • Joe Shrapnel
  • Anna Waterhouse
Dibintangi
DimusikiRachel Portman
SinématografiPeter Levy
Dibesut déningJohn Smith
Perusahaan
prodhuksi
  • Forecast Pictures[1][2][3]
  • Solofilms
  • Trinica
  • Trinity Race[4]
Dibabar déningFocus Features
Tanggal metu
  • 11 Fèbruari 2016 (2016-02-11) (Toronto)
  • 19 Fèbruari 2016 (2016-02-19) (Amérikah Sarékat lan Kanada)
  • 5 Mèi 2016 (2016-05-05) (Jerman)
  • 27 Juli 2016 (2016-07-27) (Prancis)
Suwéné
134 menit[5]
Nagara
BasaBasa Inggris
Rantaman$5 yuta[7][8]
Kalarisan$25.1 yuta[9]

Race inggih punika filem sandhiwara lelakon olahragawan saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel ing taun 2016 ingkang nyariyosaken babagan atlèt saking Afrika, Jesse Owens. Owen kasil mecahaken rekor sekawan medali emas salebetipun Olimpiade Mangsa Katiga taun 1936 ing Berlin, Jerman.[10] Filem punika dipunsutradarani Stephen Hopkins, dhedhasar skénario anggitanipun Joe Shrapnel lan Anna Waterhouse. Para juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Stephan James minangka Owens, dipunsengkuyung déning Jason Sudeikis, Jeremy Irons, William Hurt lan Carice van Houten.

Latar wingking[besut | besut sumber]

Pandamelan filem Race kawiwitan ing tanggal 24 Juli 2014, mundhut papan panggènan wonten Montreal, Kanada. Forecast Pictures, Solofilms, lan Trinity Race ingkang ngragadi filem punika. Entertainment One mbabar filem punika kanthi mirunggan kanggé para pamirsa ing Kanada, Focus Features mbabar wonten ing Amérikah Sarékat ing 19 Fèbruari 2016, Eagle Pictures mbabar ing Italia surya 31 Maret 2016, lan SquareOne Entertainment mbabar ing Jerman tanggal 5 Mèi 2016. Filem punika saèstu dipunsengkuyung déning kulawarginipun Owens, inggih punika Jesse Owens Foundation, Jesse Owens Trust lan Luminary Group.[10]

John Boyega sadèrèngipun katetepaken badhé maragani minangka Owens, nanging mboten èstu amargi kadhung sampun kadhapuk maragani filem Star Wars: The Force Awakens.[11][12] Lajeng dipun-gantos déning Stephan James.[13][14][15][16] Filem Race kasil ngempalaken arta dumugi $19.1 yuta saking Amérika Lèr, lan $5.7 yuta saking nagari sanèsipun, kanthi gunggung arta ngancik $24.8 yuta.[9][17][18]

Tanggal 1 Oktober 2014, sajatosipun Focus Features netepaken wanci pambabaran filem ing tanggal 8 April 2016. Nanging ing wulan Agustus 2015 wonten pangéwahan dados tanggal 19 Fèbruari 2016.[19][20]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. http://www.hollywoodreporter.com/review/race-film-review-861062
  2. http://variety.com/2015/film/news/race-stephan-james-jesse-owens-1201617074/
  3. http://variety.com/2014/film/news/william-hurt-jesse-owens-biopic-race-1201318601/
  4. Andrew Barker (Fèbruari 18, 2016). "Film Review: 'Race'". Variety. Dibukak ing Fèbruari 18, 2017. A Focus Features release and presentation in association with the Jesse Owens Foundation and the Luminary Group of a Solofilms/Trinica/Trinity Race production.
  5. "RACE (PG)". British Board of Film Classification. April 20, 2016. Dibukak ing April 20, 2016.
  6. a b c "Race (2016)". British Film Institute. Dibukak ing Novèmber 15, 2016.
  7. "Race (2016)". The Numbers. Fandango. Dibukak ing Novèmber 15, 2016.
  8. "Race – PowerGrind". The Wrap. Dibukak ing Juli 16, 2017.
  9. a b "Race (2016)". Box Office Mojo. Amazon. Dibukak ing Juli 4, 2017.
  10. a b Fleming Jr, Mike (Juli 16, 2014). "Focus Features First To Start Line On Crowded Field Of Jesse Owens Biopics". deadline.com. Dibukak ing Juli 28, 2014.
  11. McNary, Dave (Januari 24, 2014). "Jesse Owens Biopic Finds Its Leading Man". variety.com. Dibukak ing Juli 28, 2014.
  12. Zimmerman, Amy (April 30, 2014). "John Boyega, the Hero of 'Star Wars: Episode VII,' Has the Force". thedailybeast.com. Dibukak ing Juli 28, 2014.
  13. Sneider, Jeff (Mèi 28, 2014). "'Star Wars' Hero John Boyega to Be Replaced by 'Selma' Actor in Jesse Owens Biopic". thewrap.com. Dibukak ing Juli 28, 2014.
  14. Barraclough, Leo (Fèbruari 7, 2014). "Jesse Owens Biopic Gets Boost From Family". variety.com. Dibukak ing Juli 28, 2014.
  15. Sneider, Jeff (Mèi 7, 2014). "Focus Features in Negotiations to Board Jesse Owens Biopic 'Race'". thewrap.com. Dibukak ing Juli 28, 2014.
  16. Kit, Borys (Juli 16, 2014). "Jason Sudeikis, Jeremy Irons Join Jesse Owens Drama 'Race'". hollywoodreporter.com. Dibukak ing Juli 28, 2014.
  17. "'Deadpool' Still Cool In Weekend 2 With Superhero Set To Pass $200M – Box Office Preview". Deadline.com.
  18. "'Deadpool' Strong With Second Weekend Of $55M; 'Risen' Takes $11.8M, 'Witch' At $8.7M". Deadline.com.
  19. Sneider, Jeff (Agustus 27, 2015). "Focus Features Moves Up Jesse Owens Drama 'Race' to February 2016". thewrap.com. Dibukak ing Novèmber 25, 2015.
  20. "Media Advisory: The Ohio State University to celebrate Jesse Owens' legacy with red-carpet preview screening of new movie "Race" | News Room-The Ohio State University". News.osu.edu. Fèbruari 9, 2016. Dibukak ing Oktober 9, 2016.

Pranala njawi[besut | besut sumber]