Rab Ne Bana Di Jodi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rab Ne Bana Di Jodi
Rab ne bana jodi.jpg
Disutradarani Aditya Chopra
Diprodhuseri Yash Raj Films
Ditulis
déning
Aditya Chopra
Dibintangi Shahrukh Khan
Anushka Sharma
Vinay Pathak
Dimusiki Salim-Sulaiman
Dibabar
déning
Yash Raj Films
Suwéné
167 menit.
Nagara Bendera_India India
Rantaman INR 22 Crores

Rab Ne Bana Di Jodi (basa Hindi: रब ने बना दी जोडी ), judhul basa Inggris: A Match Made By God)[1] inggih punika filem India ingkang dipunsutradarani Aditya Chopra. Film punika dipunproduksi déning Yash Chopra lan Aditya Chopra. Rab Ne Bana Di Jodi dipunrilis ing tanggal 12 Desember 2008.

Film punika inggih punika filem romantis ingkang èndah kanthi aktor Shahrukh Khan lan Anuskha Sharma. Anushka Sharma piyambak miwiti debut ing filem punika ingkang dipunpasangaken kaliyan Shahrukh Khan.[2]

Pemain Film Rab Ne Bana Di Jodi[besut | besut sumber]

Para pemain Filem Rab Ne Bana Di Jodi[3]:

Aktor/aktris Dados
Shahrukh Khan Surinder "Suri" Sahni/Raj
Anuskha Sharma Tania "Taani" Gupta
Vinay Pathak Balwinder "Bobby" Khosla
M. K. Raina Bapak Taani
Shonali Nagrani
Vivan Bhatena
Richa Pallod
Manmeet Singh Raju (ingkang gadhahi Raju Motors)

Alur Criyos Rab Ne Bana Di Jodi[besut | besut sumber]

Rab Ne Bana Di Jodi ateges Perjodohan ingkang Dipunatur Tuhan. Film ingkang gadhahi genre komedi-romantis dipunwiwiti saking kramanipun Surinder (Shahrukh Khan) lan Taani (Anushka Sharma). Kekalihipun kapeksan krama kagem njangkepi wasiyat pungkasan bapakipun inggih punika Taani saderengipun séda. Surinder remen sanget kaliyan Taani. Piyambakipun gadhahi kekajengan supados Taani uga tresna kaliyan piyambakipun. Pegawe Punjab Power punika gadhahi usaha supados Taani tresna marang piyambakipun kanthi piten-pinten cara. Ananging Taani trauma nandang katresnan malih, amargi garwanipun séda ing kecelakaan. Ing sawijining dinten, Taani wonten ing acara“Dance Jodi”. Lan Surinder kagungan cara ingkang badhé dadosaken Taani tresna kaliyan piyambakipun inggih punika ngagem panyamaran.[4]

Sountrack Tembang[besut | besut sumber]

Tembang-tembang ingkang wonten ing filem punika[5]:

Dance Pe Chance


Dancing Jodi


Haule Haule


Haule Haule - Remix

Phir Milenge Chalte Chalte

Tujh Mein Rab Dikhta Hai

Tujh Mein Rab Dikhta Hai - 1

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Rab Ne Bana Di Jodi - BBC review
  2. ^ forum.xcitefun.net(dipuntingali tanggal 17 Oktober 2011)
  3. ^ www.imdb.com(dipuntingali tanggal 17 Oktober 2011)
  4. ^ www.tabloidbintang.com(dipuntingali tanggal 17 Oktober 2011)
  5. ^ www.bollywoodhungama.com(dipuntingali tanggal 17 Oktober 2011)