Rab Ne Bana Di Jodi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Rab Ne Bana Di Jodi
Rab ne bana jodi.jpg
Sutradhara Aditya Chopra
Prodhuser Yash Raj Films
Panulis Aditya Chopra
Paraga Shahrukh Khan
Anushka Sharma
Vinay Pathak
Pamusik Salim-Sulaiman
Dhistributhor Yash Raj Films
Wektu main
167 menit.
Nagara Bendera_India India
Rantaman INR 22 Crores

Rab Ne Bana Di Jodi (basa Hindi: रब ने बना दी जोडी ), judul basa Inggris: A Match Made By God)[1] inggih punika film India ingkang dipunsutradarani dèning Aditya Chopra. Film punika dipunproduksi dèning Yash Chopra lan Aditya Chopra. Rab Ne Bana Di Jodi dipunrilis ing tanggal 12 Desember 2008.

Film punika inggih punika film romantis ingkang èndah kanthi aktor Shahrukh Khan lan Anuskha Sharma. Anushka Sharma piyambak miwiti debut ing film punika ingkang dipunpasangaken kaliyan Shahrukh Khan.[2]

Pemain Film Rab Ne Bana Di Jodi[sunting | besut sumber]

Para pemain Pilem Rab Ne Bana Di Jodi[3]:

Aktor/aktris Dados
Shahrukh Khan Surinder "Suri" Sahni/Raj
Anuskha Sharma Tania "Taani" Gupta
Vinay Pathak Balwinder "Bobby" Khosla
M. K. Raina Bapak Taani
Shonali Nagrani
Vivan Bhatena
Richa Pallod
Manmeet Singh Raju (ingkang gadhahi Raju Motors)

Alur Criyos Rab Ne Bana Di Jodi[sunting | besut sumber]

Rab Ne Bana Di Jodi ateges Perjodohan ingkang Dipunatur Tuhan. Film ingkang gadhahi genre komedi-romantis dipunwiwiti saking kramanipun Surinder (Shahrukh Khan) lan Taani (Anushka Sharma). Kekalihipun kapeksan krama kagem njangkepi wasiyat pungkasan bapakipun inggih punika Taani saderengipun seda. Surinder remen sanget kaliyan Taani. Piyambakipun gadhahi kekajengan supados Taani uga tresna kaliyan piyambakipun. Pegawe Punjab Power punika gadhahi usaha supados Taani tresna marang piyambakipun kanthi piten-pinten cara. Ananging Taani trauma nandang katresnan malih, amargi garwanipun seda ing kecelakaan. Ing sawijining dinten, Taani wonten ing acara“Dance Jodi”. Lan Surinder kagungan cara ingkang badhe dadosaken Taani tresna kaliyan piyambakipun inggih punika ngagem panyamaran.[4]

Sountrack Tembang[sunting | besut sumber]

Tembang-tembang ingkang wonten ing film punika[5]:

Dance Pe Chance


Dancing Jodi


Haule Haule


Haule Haule - Remix

Phir Milenge Chalte Chalte

Tujh Mein Rab Dikhta Hai

Tujh Mein Rab Dikhta Hai - 1

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ Rab Ne Bana Di Jodi - BBC review
  2. ^ (en)forum.xcitefun.net(dipuntingali tanggal 17 Oktober 2011)
  3. ^ (en)www.imdb.com(dipuntingali tanggal 17 Oktober 2011)
  4. ^ (id)www.tabloidbintang.com(dipuntingali tanggal 17 Oktober 2011)
  5. ^ (en)www.bollywoodhungama.com(dipuntingali tanggal 17 Oktober 2011)