Rømmegrøt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rømmegrøt
Römmegröt.jpg
JinisPorridge
Panggonan asalNorway
Woworan pokokSour cream, whole milk, wheat flour, butter
Buku masakan: Rømmegrøt  Médhia: Rømmegrøt

Rømmegrøt ( Norwegia lan Denmark ), uga dikenal kanthi jeneng rømmegraut ( Nynorsk ) lan römmegröt ( Swedia ), yaiku bubur Norwegia sing digawe saka krim asem, susu, glepung gandum, mertega, lan uyah. [1]

Rømme minangka tembung Norwegia sing tegese krim kecut abot saka krim utawa campuran susu lan krim sing diasem ; grøt diterjemahake minangka "bubur". Biasane, rømmegrøt minangka panganan enak sing disiapake kanggo acara khusus, kalebu preinan. Iki dianggep minangka panganan tradisional Norwegia . Resep beda-beda gumantung karo wilayah negara kasebut. [2]

Rømmegrøt kenthel lan legi lan umume dipangan karo butter lan diwutahake karo gula lan kayu manis . Amarga iki sugih banget, asring disajikake ing cangkir cilik kanthi butter sawetara sing diwadhahi gula coklat, kayu manis lan krim. [3] Biasane, dipangan nganggo daging sing wis dibumboni .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Rommegrøt (Sons of Norway)
  2. Rommegrøt (Dictionary of Wisconsin History)
  3. Rommegrøt (Norwegian Recipes)